Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cybersecurity in vogelvlucht

Wereldwijd onderzoek naar cybersecurity

Dagelijks worden IT-systemen door cybercriminelen aangevallen. Datadiefstal kan reputatie- en financiële schade opleveren. Criminele hackers en kwaadwillende collega’s veroorzaken deze schade. In een overzichtelijk rapport leest u de belangrijkste onderzoeksresultaten van een wereldwijd uitgevoerd cybersecurityonderzoek. Hierin worden de cijfers van 2015 vergeleken met die van het jaar ervoor.

Welke branches waren het favoriete doelwit?

Het aantal aanvallen en veiligheidsincidenten blijkt enorm te zijn veranderd. U leest in dit overzicht welke bedrijfssectoren in 2015 het vaakst te kampen hadden met cyberaanvallen. De financiële branche was in 2014 nog de meest geplaagde sector. In 2015 is de top enorm veranderd. Welke sector ligt nu het vaakst onder vuur?

Oorzaken van datalekken in beeld

Dat leest u in A survey of the cyber security landscape. Daarin staan ook de oorzaken van datalekken beschreven. Is kwaadaardige code het grootste gevaar of is het onbevoegde toegang, persistente scans, of misbruik van inloggegevens? Download het overzicht en lees u up-to-date over cybersecurity.