Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cybercrime: wat doet het met onze state of mind?

Vecht, vlucht of verstijf

Deze whitepaper is de eerste in de reeks ‘Survival of the Smartest’. Een reeks waar de hoofdrol voor een keer niet is weggelegd voor technologie of de nieuwste innovaties maar waar ons brein alle aandacht krijgt. Onze aandacht gaat al jaren naar technologie, maar onze hersenen moeten de met technologie verkregen data verwerken en omzetten in nieuwe inzichten. In deze whitepaper onderzoeken de experts van BCT hoe onze hersenen reageren als ze geconfronteerd worden met cybercriminaliteit en databeveiliging.

Beveiliging is nog vaak een ondergeschoven kindje

Wanneer we kijken naar IT-land zijn er drie grote trends te bemerken binnen het domein veiligheid. We hebben het over AVG, archiefwetgeving en dataveiligheid. Bij AVG gaat het met name om privacy, bij archiefwetgeving draait het om de wijze waarop we informatie bewaren en bij dataveiligheid gaat het om het optimaal beschermen van onze data tegen ongewenste bezoekers. Wanneer we de dagelijkse berichtgeving volgen wordt pijnlijk duidelijk dat veel organisaties worstelen met deze 3 aspecten van veiligheid. Te vaak is beveiliging een ondergeschoven kindje in de organisatie.

Het brein en veiligheid

Deze situatie vormt het uitgangspunt van deze whitepaper. Hoe gaan we om met deze situatie? Hoe verwerken onze hersenen dit? Zo lees je meer over:

  • De strijd tussen aanval en verdediging
  • Groeiend besef van ‘security first’
  • Kennisborging in het organisatiegeheugen
  • Reactie van het menselijke brein op veiligheid

Benieuwd hoe de verschillende regio’s in onze hersenen reageren op gevaar? Hoe moeten we dit zien in relatie tot cybersecurity? Je leest het hier!

Alle trendpapers op een rij

Wil je alle trendpapers nalezen? Je vindt ze hier allemaal op een rij:

BCT

Als de wereld om je heen verandert kun je twee dingen doen. Je wacht rustig af en je ziet wel wat er gebeurt, of je zoekt een betrouwbare partner die je proactief helpt om je doelen te bereiken. Een organisatie met kennis en ervaring en die weet wat er speelt in de markt. BCT is die partner die al geruime tijd met beide benen in deze nieuwe realiteit staat. Kortom, een partner die weet waar je vandaan komt, maar ook precies begrijpt waar je naartoe wilt.

Lees verder

 

Bezoek de website