Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cybercrime: houd je hoofd erbij!

Wat doet cybercrime met onze hersenen?

In deze whitepaper is de hoofdrol voor een keertje niet weggelegd voor technologie of de nieuwste innovaties. Nee, in dit document gaat alle aandacht naar ons brein. Want al ligt de focus de afgelopen jaren steeds meer op technologie, we hebben altijd onze hersenen nodig om de data die we via technologie verkrijgen om te zetten in waardevolle inzichten. In deze eerste whitepaper in de reeks “Survival of the Smartest” bekijken de experts van BCT wat er met onze hersenen gebeurt als het aankomt op cybercrime en veiligheid.

Doomscenario’s en paniek in de tent

We kennen allemaal de horrorverhalen van bedrijven die ten onder gingen omdat ze het slachtoffer werden van bijvoorbeeld gijzelsoftware. Of bedrijven wiens goede naam in één klap verdween nadat bleek dat men niet altijd zorgvuldig omging met privacygevoelige data. Je zou denken dat we daarom altijd op onze hoede zijn, maar niets is minder waar. Zowel zakelijk als privé hebben we de achterdeur openstaan. Cybersecurity lijkt een constant kat-en-muis spelletje tussen hackers en security-specialisten. Heeft deze angst een invloed over hoe we omgaan met veiligheid?

Het brein en veiligheid

In deze whitepaper lees je onder andere meer over:

  • De strijd tussen aanval en verdediging
  • Groeiend besef van ‘security first’
  • Kennisborging in het organisatiegeheugen
  • Reactie van het menselijke brein op veiligheid

Benieuwd hoe de verschillende regio’s in onze hersenen reageren op gevaar? Hoe moeten we dit zien in relatie tot cybersecurity? Je leest het in deze verrassende whitepaper!

Dit is het eerste trendrapport in de Survival of the Smartest reeks. Wil je ze allemaal lezen? Je vindt ze hier allemaal op een rij:

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

BCT
Als de wereld om je heen verandert kun je twee dingen doen. Je wacht rustig af en je ziet wel wat er gebeurt, of je zoekt een betrouwbare partner die je proactief helpt om je doelen te bereiken. Een organisatie met kennis en ervaring en die weet wat er speelt in de markt. BCT is die partner die al geruime tijd met beide benen in deze nieuwe realiteit staat. Kortom, een partner die weet waar je vandaan komt, maar ook precies begrijpt waar je naartoe wilt.

 

Lees verder
Misschien ook interessant