Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cybercrime: constant op je hoede?

Trendpaper-reeks Survival of the Smartest, deel 1

Download hier het eerste trendrapport in de achtdelige reeks Survival of the Smartest. Deze reeks neemt trends, technologieën en ontwikkelingen onder de loep die de afgelopen jaren onze wereld ingrijpend veranderden en onderzoekt welk effect zij hebben op ons brein. Want ondanks dat we steeds meer gebruik maken van technologie, zijn het onze hersenen die ons helpen bij het omzetten van data in inzichten. In het eerste rapport bekijken de experts van BCT wat er in onze hersenen gebeurt wanneer we geconfronteerd worden met cybercrime en veiligheid.

Constant op je hoede?

Iedereen kent de verhalen over gehackte accounts, versleutelde datafiles en bedrijven die veel geld moesten neerleggen om hun files terug te krijgen. Ze lijken op de enge verhalen waarmee we vroeger elkaar de stuipen op het lijf jaagden rond het kampvuur. Je zou denken dat we daarom altijd op onze hoede zijn, maar niets is minder waar. Zowel zakelijk als privé hebben we de achterdeur maar al te vaak openstaan. Cybersecurity lijkt een constant kat-en-muis spelletje tussen hackers en security-specialisten. Heeft deze angst een invloed over hoe we omgaan met veiligheid?

In deze whitepaper lees je onder andere meer over:

  • De strijd tussen aanval en verdediging
  • Groeiend besef van ‘security first’
  • Kennisborging in het organisatiegeheugen
  • Reactie van het menselijke brein op veiligheid

Benieuwd hoe de verschillende regio’s in onze hersenen reageren op gevaar? Hoe moeten we dit zien in relatie tot cybersecurity? Je leest het in deze verrassende whitepaper!

Ontdek hier de hele Survival of the Smartest reeks

Dit is het eerste trendrapport in de Survival of the Smartest reeks. Benieuwd welke andere trends en ontwikkelingen aan bod komen? Je vindt hier alle trendrapporten terug:

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

BCT

Als de wereld om je heen verandert kun je twee dingen doen. Je wacht rustig af en je ziet wel wat er gebeurt, of je zoekt een betrouwbare partner die je proactief helpt om je doelen te bereiken. Een organisatie met kennis en ervaring en die weet wat er speelt in de markt. BCT is die partner die al geruime tijd met beide benen in deze nieuwe realiteit staat. Kortom, een partner die weet waar je vandaan komt, maar ook precies begrijpt waar je naartoe wilt.

Lees verder

 

Bezoek de website