Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cyber security: checklist voor een veilige werkomgeving

Bescherm je organisatie tegen cybercrime

Datalekken bij Facebook, gestolen creditcard gegevens, het Wannacry-virus. We worden steeds vaker geconfronteerd met grootschalige cybercriminaliteit. Enerzijds omringen we ons steeds vaker met slimme apparaten waarop ingebroken kan worden. Anderzijds gaan de hackers en cybercriminelen slimmer en gerichter te werk. Dat knullige phishing e-mailtje van vroeger is vervangen door een spookfactuur die nauwelijks van het origineel te onderscheiden is. Een goed moment om ons de vraag te stellen: hebben we onze cyber security op orde?

Mea culpa

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Het is dan ook niet verrassend dat de grootste oorzaak van datalekken en cyberaanvallen menselijke fouten zijn. Onderzoek van IBM toont aan dat 60% van de virusbesmettingen werden veroorzaakt door medewerkers. Grootste boosdoeners zijn phishing e-mails, illegaal gedownloade apps en besmette e-mailbijlagen.

Cyber security: op naar een veilige werkomgeving

Genoeg redenen om als bedrijf je cyber security onder de loep te nemen. Deze whitepaper begeleidt je aan de hand van 5 aandachtspunten naar een veiligere werkomgeving.

  • Voorkomen
  • Detecteren
  • Oplossen
  • Herstellen
  • Continue monitoring

Download deze whitepaper en laat deze 5 punten jou helpen om cybercriminaliteit een halt toe te roepen. Wij geven alvast een voorproefje van de eerste 2 aandachtspunten.

Aandachtspunt 1: Voorkomen

De eerste stap richting een veilige werkomgeving bestaat uit twee essentiële onderdelen: de juiste technologie en bewustwording bij medewerkers. Zorg ervoor dat medewerkers alles wat ze nodig hebben terugvinden in hun digitale werkplek. Zo is er geen noodzaak om buiten IT om allerlei apps en tools te downloaden. Informeer medewerkers over mogelijke gevaren en betrek ze bij de informatiebeveiliging van je organisatie.

Aandachtspunt 2: Detecteren

Blijf op de hoogte van nieuwe cyberdreigingen en detecteer deze op tijd. Denk verder dan enkel een virusscanner installeren, het gaat hier ook om Advanced Threat Protection (ATP) oplossingen die e-mails vooraf scannen. Besteed aandacht aan de mobiele apparaten in de organisatie. Onderzoek van de Consumentenbond toont dat maar liefst 25% van de Android-toestellen nog een oude beveiligingsupdate hebben.

Ga nu aan de slag

Benieuwd hoe een organisatie zich kan wapenen tegen cybercriminaliteit? Download dan deze praktische whitepaper en draag bij aan een veiligere werkomgeving voor jou en je collega’s.

 

Download de whitepaper
Download