Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Customer Experience voor een betere klantrelatie

Het opbouwen van een centraal klantbeeld

Customer Experience (CEM of CX) is een term die veel bedrijven momenteel hoog op de agenda hebben staan. Customer Experience gaat over de interactie tussen de klant en de leverancier van producten of diensten. Voorheen was er maar één kanaal: persoonlijk contact met de klant. Tegenwoordig zijn er zoveel mediums waardoor veel bedrijven de fout in gaan door elk kanaal als een apart kanaal te beschouwen. Terwijl het beter is om alles als één te zien.

Customer Experience of Centraal Klantbeeld?

In het bedrijfsleven worden de woorden ‘centraal klantbeeld’ en ‘Customer Experience (Management)’ vaak aan elkaar gekoppeld. Lees meer feiten over Customer Experience in de afbeelding hiernaast. Volgens 89% van de marketingdirecteuren zal CEM in 2017 het belangrijkste concurrerende vermogen van een organisatie zijn. Een recent onderzoek van Brunel bevestigt deze conclusies.

Wat zijn de uitdagingen van Customer Experience Management?

Een centraal klantbeeld krijgt bij veel organisaties prioriteit, maar het blijft vaak een uitdaging. Klantprocessen moeten namelijk goed georganiseerd worden, maar er moet ook worden besloten op basis van welke informatie beslissingen genomen gaan worden. Daarnaast komt de data in verschillende systemen binnen en op basis van diverse klantinteracties. Hierdoor krijgen bedrijven al snel met big data-vraagstukken te maken. Ook dat komt aan bod in de whitepaper.

Waarom investering in Customer Experience?

Wat is de reden dat Customer Experience Management vaak wordt meegenomen in de scope van de CRM-implementatie? Wat zegt Harvard over Customer Experience? Deze whitepaper geeft antwoord op deze en de onderstaande vragen:

  • Welke waarde heeft een centraal klantbeeld?
  • Welke variabelen zijn daarbij van toepassing?
  • Wat is de drijvende factor achter een de keuze voor een CRM-investering?

Ga vandaag nog aan de slag met Customer Experience (Management).

 

Download de whitepaper
Download