Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Custom Defense Against Targeted Attacks

Standaard beveiliging niet voldoende tegen doelgerichte aanvallen

Voor gerichte aanvallen tegen computers is een beveiliging op maat nodig. Veel aanvallen worden ontworpen om de standaard beveiliging van computers te omzeilen; daarom vereisen ze een nieuwe beveiligingsstrategie: een nieuwe, op maat gemaakte strategie die is voorbereid op alle mogelijke aanvallers waarmee de organisatie te maken kan krijgen. De beveiliging moet hierdoor bij gerichte aanvallen op de juiste manier kunnen reageren. Deze whitepaper beschrijft de uitdagingen waarmee informatiebeveiligingsleiders te maken krijgen, en welke middelen zij tot hun beschikking hebben om de aanvallers af te weren.

Anatomie van een gerichte aanval
In het verleden waren cyberaanvallen veelal gericht op grote massa’s, maar tegenwoordig zijn doelgerichte hackers goed georganiseerd en onderdeel van een professioneel team om langzaam maar zeker toegang te krijgen tot bepaalde organisaties. Het doel hiervan is om waardevolle informatie te onderscheppen zoals bankoverschrijvingen, creditcardgegevens, bedrijfsgeheimen en andere persoonlijke gegevens. Het enige wat deze hackers maar nodig hebben, is één werknemer die de malware activeert om toegang te krijgen tot het netwerk.

Strategische keuzes en consequenties
Standaard beveiligingsoplossingen spelen vaak een grote rol bij het beveiligen van belangrijke gegevens van organisaties. Deze beveiligingsoplossingen zijn echter gelimiteerd door hun detectiemogelijkheden, real-time responsmogelijkheden en het vertrouwen op ‘handtekeningen’ van de grote, bekende beveiligingssoftwareproducenten die niet te gebruiken zijn voor doelgerichte aanvallen waar beveiliging op maat eigenlijk voor nodig is. Er zijn verschillende opties om het aanvalsrisico te beperken:

  • Nieuwe technologieën adopteren in de organisatie
  • Geavanceerde standalone bedreiging detecteer technologieën adopteren
  • SIEM analyse toepassen

Een op maat gemaakte beveiligingsoplossing
De ideale beveiligingsoplossing voor de organisatie zou een beveiligingsinfrastructuur zijn met een op maat gemaakte en aan te passen verdediging. Het zou niet alleen aangepaste detectie en analyse van aanvallen hebben op netwerkniveau, maar dit ook implementeren in de bestaande endpoint- en gatewaybeveiliging.

Download de whitepaper ‘The Custom Defense Against Targeted Attacks’ waarin u meer leest over de mogelijkheden van een beveiliging op maat tegen doelgerichte aanvallen en waarom de standaard beveiligingsoplossingen tegenwoordig niet meer voldoen.

 

Download de whitepaper
Download