Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Custom achtergronden in Microsoft Teams

Nu we thuiswerken videobellen we nogal wat af. En laten we eerlijk zijn. Het is niet echt professioneel om op de achtergrond je keuken met vieze vaat of bijvoorbeeld je wasmand te zien. Gelukkig bestond er al een tijdje de mogelijkheid om je scherm te ‘blurren’ in Microsoft Teams.

Maar, er is iets nieuws. Je kunt nu ook een achtergrond foto kiezen. Microsoft stelt initieel een beperkte set aan foto’s beschikbaar. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit kantoorsettings, Minecraft of het strand. We like!

Het is natuurlijk nog mooier als je je eigen foto’s kunt gebruiken. En helemaal als die ook nog branded zijn, in je eigen huisstijl met logo. Naar verwachting wordt die optie ergens in mei uitgerold.

Ben je net zo ongeduldig als wij? Dan kun via een kleine omweg nú al je eigen custom achtergronden uploaden. Let op: dit is nog niet supported door Microsoft.

Hoe stel je je eigen achtergrond in?

Gebruik de File Explorer op je apparaat.

  • Heb je een Windows apparaat? Navigeer dan hierheen:
    %APPDATA%MicrosoftTeamsBackgroundsUploads.
  • Heb je een Mac? Navigeer dan hierheen:
    ~/Library/ApplicationSupport/Microsoft/Teams/Backgrounds.

Om je achtergronden beschikbaar te maken, sla je een JPG of PNG bestand op in de bovengenoemde locaties. Zorg ervoor dat de afbeelding het juiste formaat heeft: namelijk 1920×1080.

Hoe maak je het beschikbaar voor alle collega’s?

Als je een aantal mooie gebrande achtergronden hebt gemaakt. Dan wil je natuurlijk dat al je collega’s daar toegang toe hebben. Maak je al gebruik van Intune? Dan kunnen wij je helpen om deze achtergronden automatisch naar alle collega’s met een Windows machine te pushen. Je bepaalt zelf of dit naar alle collega’s is, of een select groepje. Eventueel zou je ook verschillende afdelingen andere achtergronden kunnen laten gebruiken.

Hoe gebruik je een custom achtergrond?

Binnen een Teams meeting, of videogesprek zie je een zwarte balk . Als je deze niet ziet, kan het zijn dat deze even verdwenen is en bij het bewegen van de muis terugkomt. Klik op de 3 puntjes en kies voor ‘Achtergrondeffecten weergeven’. show background effects

Hier verschijnt het scherm waarin je kunt kiezen voor: geen effect, het blurren of de standaard afbeeldingen van Microsoft. Onderaan verschijnen de afbeeldingen die je handmatig of via Intune op de juiste plek hebt neergezet.

20200424-blog-custum-backgrounds

Succes!