Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

CRM voor onderwijsinstellingen

Beter relatiebeheer op alle niveaus

Onderwijsinstellingen hebben veel relaties die onderhouden moeten worden. Denk hierbij aan relaties bij: stages, onderzoeksopdrachten, contractonderwijs, alumni, belangenverenigingen en de overheid. Al deze verschillende relaties maken de behoefte aan een strategische, organisatiebrede visie op relatiebeheer steeds groter. Daarnaast heeft het juiste relatiebeheer een positieve invloed op de positionering en het onderscheidend vermogen van de onderwijsinstelling. Gaat u vandaag nog aan de slag met CRM (Customer Relationship Management) voor uw onderwijsinstelling? Lees meer over de uitdagingen en aanpak.

Uitdagingen bij CRM in het onderwijs

Het relatienetwerk en de interne organisatie van een onderwijsinstelling zijn erg complex. Hierdoor moet de kwaliteit actief gewaarborgd worden. Alleen op deze manier is het mogelijk om successen te behalen. Hierbij is het belangrijk om de volgende onderdelen inzichtelijk te hebben:

  • De relaties op alle niveaus
  • De overlap van relaties
  • Het ontdubbelen van relaties
  • Het opzetten van beleid rondom accountmanagement

De belangrijke aspecten die hier nog bij komen kijken over bijvoorbeeld klantbenadering en vraagafhandeling, kunt u lezen in de volledige whitepaper.

Zo kan uw project slagen

Het implementeren van een CRM-strategie is geen gemakkelijke taak. Er komt vaak meer bij kijken dan u daadwerkelijk dacht. De strategie moet u vertalen naar de onderliggende bedrijfsprocessen en de inrichting van de CRM-software. Daarnaast moeten de gebruikers van een CRM-systeem een goede begeleiding krijgen, zodat de gebruikersacceptatie optimaal is.

CRM implementeren in uw onderwijsinstelling

Denkt u erover na om CRM in te zetten in uw onderwijsinstelling? Deze whitepaper geeft een aantal handige tips en een paar kritische vragen waarover u moet nadenken voordat u begint met dit project.