Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

CRM trends in 2016

6 trends die invloed kunnen hebben op uw CRM-investering

Elk jaar wordt middels een trendrapport gekeken naar de CRM-ontwikkelingen die de bedrijfsvoering raken. Vaak kunnen deze ontwikkelingen de beslissingen binnen de bedrijfsvoering ook daadwerkelijk beïnvloeden. Zijn de verwachtingen eind vorig jaar waarheid geworden? Voor organisaties die nog geen beslissingen op CRM-gebied hebben genomen, kan deze whitepaper waardevolle inzichten opleveren voor een Investering in de tweede helft van het jaar. Wat zijn de verwachtingen op het gebied van CRM-trends voor 2016?

1.      CRM in combinatie met marketing automation

Het is belangrijk om meteen aan het begin al waarde toe te voegen aan het koopproces. Uiteraard is het tijdintensief om elke klant persoonlijk te benaderen. Daarom was de verwachting dat er in 2016 veel gebruik gemaakt zou worden van marketing automation. Uit de eerste helft van het jaar blijkt dat de vraag rondom marketing automation in combinatie met CRM vaak terug komt. Een goed ingerichte CRM-omgeving speelt een grote rol bij het succesvol inzetten van marketing automation.

2.      Business analytics inrichten

De populariteit van big data is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Uit onderzoek komt naar voren dat 89 procent van de organisaties overtuigd is dat big data ze in een stroomversnelling zullen brengen. Steeds vaker wordt data ingezet om marketing keuzes te ondersteunen. Naast de invloed die big data heeft op de klantcontactstrategie is er ook een sterke band tussen de CRM-omgeving en de mogelijkheden van big data.

3.      Is CRM sociaal?

Social media is ook voor bedrijven een dagelijkse routine geworden. Social CRM zorgt voor een platform waar interacties tussen klanten en bedrijven kan worden gemeten en verzonden. Veel bedrijven zijn aanwezig op social media, toch zijn er maar weinig bedrijven die het succes kunnen aantonen. Deze gegevens kunnen alleen meetbaar worden gemaakt als social, marketing automation en CRM-functionaliteit op elkaar afgestemd kunnen worden.

Lees alle 6 de CRM-trends voor 2016 in het gratis te downloaden trendrapport.