Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

CRM en marketing automation: hype of een must?

Met online gedrag warme leads genereren

Marketingcampagnes op de traditionele manier zijn uit en marketing automation is hot. Voor degene die er nog niet bekend mee is: marketing automation is een koppeling tussen uw CRM en het contentmanagementsysteem. Deze koppeling geeft inzicht welke klanten/prospects geïnteresseerd zijn in welke onderwerpen. Dit schept niet alleen een goed beeld voor de marketingafdeling, maar ook sales kan het juiste gesprek aan gaan.

Welke voorspellingen lijken uit te komen?

Elk jaar bekijken organisaties de technologische ontwikkelingen die eventueel van invloed kunnen zijn op het gebied van CRM. Deze trends kunnen invloed hebben op de beslissingen die binnen de organisatie worden genomen. Daarnaast is het goed om deze ontwikkelingen te evalueren. Lijken de voorspellingen uit te komen? Marketing automation en Customer Relationship Management is één van deze trends. Op welke punten versterken deze elkaar?

5 punten waarop marketing automation en CRM elkaar versterken

Een koppeling tussen deze twee maakt het mogelijk om een 360 graden klantbeeld te vormen. Dit maakt het mogelijk om een gerichte marketingcampagne op te zetten. CRM en marketing automation versterken elkaar op de onderstaande 5 punten:

  1. Op basis van online gedrag warme leads genereren
  2. Effectievere segmentaties
  3. Terug gaan naar marketing wanneer de leads niet warm genoeg zijn
  4. Inzicht verkrijgen met data uit beide systemen
  5. Effectieve sales met integratie van online gedrag

Hoe gaat u om met deze trends?

De verwachting is dat deze trend ook in de rest van 2016 door zal lopen. Het zal niet alleen de verkoopafdeling ondersteunen. Het relatiebeheer zal ook naar een hoger plan getrokken worden door de aanvulling van waarde in de contacten. Hoe gaat u om met deze belangrijke trend? Welke aspecten neemt u mee in de leadgeneratie? Laat u inspireren in deze whitepaper en kom meer te weten over CRM en marketing automation.