Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

CRM en marketing: 9 praktisch toepasbare trends

Trendrapport voor marketing en CRM experts

Veel experts hebben voor 2018 voorspellingen gedaan op het gebied van CRM- en marketingtrends. Nu het eerste kwartaal bijna ten einde is, maken we de balans op:

  • Hoe zit dat in de praktijk met die trends?
  • Hoe kunnen deze ideeën omgezet worden naar praktische stappen in jouw bedrijfsvoering om je in 2018 te ondersteunen?

Dit rapport  geeft antwoord op die vragen en beschrijft de 9 trends die het meest praktisch toepasbaar zijn voor CRM- en marketingprofessionals. Op deze manier kun je meteen aan de slag met de belangrijkste aandachtspunten! We lichten hieronder de eerste 4 van de 9 trends verder toe:

1.      Privacywetgeving – GDPR is een feit

Niemand kan er meer omheen, eind mei is de nieuwe privacywetgeving (GDPR) een feit. Je moet de juiste borging voor de opt-in hebben, de data voor de afgestemde doeleinden gebruiken en het beheer rondom het bewaren van de data moet op orde zijn. Waar veel van deze trends gaan over het verbreden van je opties, gaat deze trend vooral over een versmalling van de mogelijkheden.

2.      Contentmarketing & CRM – van tekst naar video

Voor contentmarketing en CRM zijn er dit jaar twee veranderingen:

  1. Contentmarketing resultaten worden steeds vaker doorgezet naar opportunities in CRM.
  2. Tekst en afbeeldingen worden steeds meer uitgebreid naar video en livestreaming.

Lees er meer over in het volledige rapport.

3.      Marketing automation – blijft een trend

De marketing automation trend blijft zich net als vorig jaar doorzetten. CRM-software gaat steeds meer naar de achterkant. Marketing automation toepassingen zorgen voor de interactie met de doelgroep en de ondersteuning van de customer journey.

4.      Hypertargeting – van individuele klantprofielen naar een doelgroep

Hypertargeting is het communiceren met een specifieke doelgroep rondom een geheel op deze doelgroep afgestemde boodschap. Dit doe je via verschillende kanalen. TIP: Begin met hypertargeting op een specifieke doelgroep waarvan je de details van het profiel en de customer journey min of meer in kaart heeft. Lees meer over dit onderwerp in het trendrapport.

Laat deze CRM- en marketingtrends je helpen bij jouw bedrijfsvoering en ga gelijk aan de slag! De 9 trends worden in dit trendrapport uitvoerig besproken.