Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

CRM: begin met een heldere visie op de markt

CRM is een boardroom issue: Interview met Marielle Dellemijn

Dit interview gaat in op de ervaringen van Marielle Dellemijn op het gebied van CRM-projecten. Marielle is directeur van CRM excellence, medeoprichter van Zinnovation en gastdocent op hogescholen. Wat is haar visie op CRM? CRM is meer dan alleen een slimme verkoopadministratie, het is zonder twijfel een boardroom issue. CRM komt voort uit strategische keuzes. De kern hiervan is: hoe ga je om met je klanten en wat betekent dit voor de organisatie?

Aandacht voor het veranderproces
Hoe begin je met CRM? Start met een heldere visie op de markt, de klant en de relatie die je met hen hebt. Een CRM-project heeft impact op de processen en de ondersteunende middelen van de organisatie. Hierdoor moet je een serieuze verbintenis aangaan en aandacht besteden aan de organisatorische componenten en het veranderproces dat voor een succesvolle implementatie nodig is.

Van strategie naar praktijk
Marielle praat met ondernemers op verschillende niveaus. Zowel met het MT op een hoog abstractieniveau over wie ze zijn en wat ze willen bereiken als met verkopers die opeens anders moeten gaan werken en hier niet meteen heel veel zin in hebben. Hoe kan je het beste deze vertaalslag maken van strategie naar praktijk? Lees hierover meer in het volledige interview.

Wat is een 360 graden klantbeeld?
Op verschillende plekken in de organisatie is er contact met de klant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: service, facturering, secretariaat en sales. Iedereen legt hierover wat vast, maar dit is niet perse voor iedereen beschikbaar te zijn. Is dit belangrijk? Dit is afhankelijk van de strategie van de organisatie.

Download het interview
Wilt u meer weten over onderwerpen zoals: het veranderproces, waarom een CRM-project eigenlijk nooit is voltooid en hoe gaat u van strategie naar succes? Download geheel vrijblijvend het interview ‘CRM is een boardroom issue: Een interview met Marielle Dellemijn.

 

Download de whitepaper
Download