Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

COVID-19 zet de turbo op digitale transformatie

Verandering is nodig voor middelgrote bedrijven

COVID-19 heeft een enorme impact op onze economie. Aan de ene kant hebben we bedrijven als Netflix, Amazon en HelloFresh. Hun diensten en producten passen helemaal in het nieuwe normaal. Je bestelt wanneer en waar je wil, de bezorging is aan huis en het product is volledig afgestemd op jouw wensen. Aan de andere kant hebben we de traditionele middelgrote ondernemingen die zich met name opereren in de fysieke wereld. Zij krijgen in dit nieuwe normaal wel rake klappen. Onderzoek van SMEUnited laat zien dat maar liefst 90 % van alle middelgrote bedrijven aangeeft dat zij economisch geraak worden door COVID-19.

Digitale transformatie juist nu noodzakelijk

Bedrijven moeten uit lijfsbehoud digitaliseren. Rein Bryssinck, commercieel directeur SAS Benelux, ziet echter dat middelgrote bedrijven het vaak moeilijk vinden om te starten met digitale transformatie. Hoe start je met AI? Datagedreven werken? Eigenlijk zijn middelgrote bedrijven vooral bezig met de dagelijkse gang van zaken, ook nu in tijden van crisis. Maar juist nú moet je digitale transformatie inzetten, tenminste, als je wil overleven in een post-COVID-19 wereld.

On-demand webinar: turbo op jouw digitale transformatie

In deze on-demand webinar vertelt Rein jou waarom het voor middelgrote ondernemingen juist nu belangrijk is om verandering in gang te zetten. Hij vertel in deze webinar meer over:

  • Wat is nu precies digitale transformatie? Waar gaat het in de kern om?
  • Welke vier elementen moet elke bedrijf aanpakken in zijn transformatie?
  • Waar lopen middelgrote bedrijven nu vooral tegenaan? Hoe pak je die uitdagingen aan?
  • Waarom is kunstmatige intelligentie zo belangrijk in dit alles? Wat zijn de risico’s als we dit links laten liggen?
  • Hoe start je concreet nu jouw digitale transformatie?

Het antwoord op deze vragen hoor je hier deze on-demand webinar.

 

Bekijk Webcast