Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Corsa/Power Connector

Automatisch archiveren in Corsa met Microsoft Power Automate

In de huidige tijd, waarbij thuiswerken de nieuwe norm lijkt, wordt steeds intensiever gebruik gemaakt van samenwerkingsplatforms zoals Microsoft365, Teams en SharePoint. Het risico bestaat dat belangrijke documenten die binnen deze platformen ontstaan of gedeeld worden, als decentrale informatie silo’s blijven bestaan. Duurzame toegankelijkheid van informatie en compliancy met wet- en regelgeving is op deze manier niet gewaarborgd.

Met de Corsa/Power Connector kan met gebruik van Microsoft Power Automate eenvoudig archiefwaardige informatie worden vastgelegd in het centrale organisatiegeheugen zijnde Corsa.

 

Voordelen

  • Generiek integratie platform voor onder andere Cloud storage en social media
  • Gebaseerd op standaarden, geen maatwerk oplossing
  • Mogelijkheid tot definitie van eigen Power Automate worklows
  • Centraal archiefbeheer:
    • compleetheid dossiers
    • vernietigen en overdragen vanuit een centraal RMA
  • Korte implementatie tijd
 
 

Microsoft Power Platform

Power Automate is de applicatie binnen het Power Platform van Microsoft waarmee BCT een integratie heeft gerealiseerd, omdat juist deze applicatie als een spin in het web informatie (geautomatiseerd) kan ontsluiten uit applicaties die door de business worden gebruikt. Denk hierbij aan Office365, Mircosoft Teams, SharePoint, of Dynamics.

300+ connectoren beschikbaar

Naast de standaardintegraties met de Microsoft producten zijn er inmiddels ook al meer dan 300 connectoren beschikbaar voor niet-Microsoft applicaties waarmee documenten op een zelfde manier volledig automatisch in Corsa gearchiveerd kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn Twitter, Google Drive, Dropbox, Facebook en LinkedIn.

 

SharePoint integratie

Een veel gehoorde uitspraak van SharePoint gebruikers is dat belangrijke en definitieve documenten slecht terug te vinden zijn. Ook kan er onduidelijkheid bestaan over de laatste te archiveren versie.

Vanuit SharePoint kunnen zonder gebruikershandelingen archiefwaardige documenten, eventueel voorzien van aanvullende metagegevens, volledig automatisch gearchiveerd worden in Corsa met behulp van Power Automate en Corsa/Power Connector.

 

Meer weten over de Corsa/Power Connector? Download hier de brochure!