Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Contractmanagement leeft in ’s Hertogenbosch

Op 17 maart was ’s Hertogenbosch het decor van de bijeenkomst “Slimmer werken met contractmanagement”. Tijdens een informatief programma hebben zo’n 30 inkopers, beleidsmedewerkers en applicatiebeheerders van verschillende organisatie kennisgemaakt met de mogelijkheden die contractmanagement hen kan bieden. Uit de interactie en de kritische vragen die door de deelnemers werden gesteld, blijkt dat contractmanagement een onderwerp is dat leeft.

Contractmanagement is een hot topic
Niet gek want tegenwoordig is er sprake van steeds complexere productie- en dienstverleningsprocessen waarbij organisaties in een lange keten met elkaar samenwerken. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om onderlinge afspraken in een contract vast te leggen. Veel organisaties hebben dan ook al een vorm van contractbeheer ingevoerd, alleen laat de kwaliteit nog vaak te wensen over. Tijdens deze bijeenkomst hebben wij laten zien hoe het mogelijk is om informatie uit contracten te ontsluiten en op het juiste moment voor de juiste persoon ter beschikking te stellen. Door het beheer van contracten naar een hoger niveau te tillen en optimaal in te richten levert dit organisaties meerdere voordelen op.

Contractmanagement in de praktijk
De knelpunten zijn voor organisaties vaak erg herkenbaar, de weg naar een optimaal contractmanagement verschilt echter per organisatie. Aan de hand van een inspirerende praktijkcase liet gemeente Oirschot zien hoe zij met contractmanagement aan de slag zijn gegaan. Een traject dat is gestart met een duidelijke visie en in drie fases is opgeknipt: van het verzamelen en slim beheren van contracten naar het monitoren van contracten. Ondanks dat de gemeente dit traject nog niet volledig heeft afgerond, heeft het op moment al tot meetbare resultaten geleid.

Bijeenkomst gemist? Meld u aan voor ons webinar
Heeft u deze bijeenkomst gemist maar wilt u het beheer van uw contracten ook naar een hoger niveau tillen? Meld u dan aan voor ons gratis webinar op 22 april! In 45 minuten laten wij u onder andere zien hoe u uw contracten registreert en eenvoudig beheert, uw leveranciers kunt beoordelen en hiermee alles uit uw contracten haalt.

Schrijf hier in!