Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Continuïteit bij een noodsituatie

Een goede voorbereiding beperkt de schade

Iedere organisatie kan op een dag te maken krijgen met grote of kleine onderbrekingen die de bedrijfsprocessen dreigen te verstoren. Geplande onderbrekingen zoals onderhoud of een verhuizing maar ook ongeplande gebeurtenissen als natuurrampen of een aanval door hackers kunnen een organisatie flink in het nauw brengen. Maar wanneer er een degelijk noodplan voor bedrijfscontinuïteit klaarligt, dan blijft de schade beperkt.

Heetst van de strijd

In het geval van nood en disruptie moeten bedrijfscontinuïteitsplanners tegemoet te komen aan twee essentiële overwegingen voor gebruikers:

  1. Heb ik nog steeds toegang tot mijn applicaties en databestanden en kan ik met anderen binnen en buiten de organiseren blijven samenwerken?
  2. Werkt alles nog steeds normaal, of krijg ik te maken met een onbekend apparaat, methode voor toegang of andere onbekende hulpmiddelen?

Voor IT kan het herstellen van bedrijfsverstoring een gigantisch ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Het datacenter moet weer online komen en alle verloren gegane gegevens worden teruggevonden. De organisatie moet verloren of ontoegankelijke apparaten vervangen en ervoor zorgen dat de gebruiker de vereiste software kan uitvoeren. In het heetst van het noodgeval moeten de applicaties opnieuw worden geconfigureerd en nieuwe manieren van werken en communiceren met gebruikers worden ontworpen.

Bedrijfscontinuïteitsstrategie

Met een complete continuïteitsstrategie worden werknemers productief gehouden tijdens geplande of ongeplande verstoringen. Hoogwaardige technologie zorgt ervoor dat de mensen hun beveiligde toegang tot apps en data behouden, op elk apparaat en via elk netwerk en de cloud. Zo worden financiële verliezen, een beschadigde reputatie en productiviteitsverlies voorkomen.

Bekijk in deze whitepaper wat er allemaal nodig is voor een effectieve continuïteitstrategie in noodsituatie. Zo ben je goed voorbereid als het toch een keer fout gaat.

 

Download de whitepaper
Download