Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Continuous close maakt een eind aan maandafsluiting-stress

Integreer het sluiten van de boeken in dagelijkse werkzaamheden

Maandafsluiting, kwartaalafsluiting of jaarafsluiting: voor medewerkers op de financiële afdeling staan deze woorden maar al te vaak synoniem voor stress en lange dagen. Bij sommige ondernemingen is het sluiten van de boeken een kwestie van dagen, maar het is niet uitzonderlijk als het bij anderen soms wel weken duurt. Deze whitepaper laat zien hoe het ook anders én sneller kan. Zo blijft er voor jouw financiële afdeling meer tijd over voor analyse, forecasts en strategie. Klinkt goed, toch?

Wat is continuous close?

Bij continuous close of continuous accounting gaat het erom dat je een eind maakt aan de piekmomenten die synoniem staan bij het afsluiten van de boeken. Dit bereik je door automatisering, controle en typische afsluitings-taken te integreren in de dagelijkse werkzaamheden. Zo zorg je er niet alleen voor dat de piekmoment bij het afsluiten verdwijnen, je hebt ook altijd real-time inzicht in hoe de financiën ervoor staan.

Ingrediënten voor een succesvolle continuous close aanpak

Om aan de slag te gaan met deze nieuwe manier van werken is moderne technologie een must. Zo hebben medewerkers snel toegang nodig tot alle financiële en niet-financiële data. En niet alleen toegang tot data is essentieel, jouw systeem moet ook in staat zijn om deze grote hoeveelheden data snel en efficiënt te verwerken. Medewerkers moeten rapportages en dashboards met één muisklik kunnen delen met stakeholders en het management. Dit wordt een onmogelijke opdracht als jouw organisatie werkt met versnipperde systemen en losse spreadsheets.

Zorg voor minder stress

Wil je graag weten hoe je afkomt van de stress die gepaard gaat met het afsluiten van de boeken? Wil je graag altijd inzicht in hebben in de actuele situatie, ook halverwege het kwartaal? Download dan snel de whitepaper The case of the continuous close en ontdek hoe moderne technologie jou op weg helpt.