Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Contentmarketingtrends die nu hot zijn

Is uw contentmarketingstrategie nog up-to-date?

Steeds meer organisaties zien het nut in van contentmarketing. Dit maakt het ook steeds lastiger om op te vallen tussen alle nieuw gepubliceerde content. Daarom is het goed om de nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen. Met deze reden zetten we een aantal trends voor u op een rijtje. Deze whitepaper gaat in op de volgende trends:

  • Het toenemend belang van voor mobiel geoptimaliseerde content
  • De groei van video
  • Een toename van native advertising
  • E-mail blijft belangrijk, marketing automation neemt toe
  • Meer aandacht voor een contentmarketingstrategie

Wat zijn de belangrijkste contentmarketingtrends?

Trend: mobiel geoptimaliseerde content groeit
Uw mobiele apparatuur is uw beste vriend. Gewoon thuis op de bank of onderweg, iedereen heeft tegenwoordig een telefoon of tablet in zijn handen. Uit onderzoek komt naar voren dat 75% van het internetverkeer afkomstig is van smartphones en tablets. Daarom is het zeker dit jaar belangrijk dat websites, content en nieuwsbrieven mobielvriendelijk zijn.

Trend: video steeds belangrijker in de contentstrategie
De afgelopen jaren werd video al voorzichtig aangegeven als trend, maar zeker in de aankomende jaren krijgt video een centralere rol in de contentstrategie. WiFi is op steeds meer plekken beschikbaar, er is een landelijke 4G-dekking. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen videocontent bekijken. Uit onderzoek komt naar voren dat het aantal videoweergaves op Facebook het afgelopen jaar maar liefst is verachtvoudigd.

Trend: native advertising neemt toe
Consumenten ervaren opzichtige advertenties steeds negatiever. Dit wordt ook bevestigd door het aantal mensen met adblockers. Organisaties blijven hierdoor zoeken naar andere advertentiemogelijkheden en vormen. Verschillende vormen van native advertising blijken in trek. Denk hierbij aan een online advertorial of sponsored content zoals betaalde posts op social media.

Gaat u mee in de contentmarketingtrends?

Blijf niet achter en ga aan de slag met deze contentmarketingtips voor een nieuwe contentmarketingstrategie binnen uw organisatie. Download de whitepaper en kom meer te weten over de overige 2 trends.