Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Consumerization of IT vraagt andere manier van IT-beheer

De overstap naar ITaaS is onvermijdelijk

Nu werknemers vaker hun persoonlijke apparaten zoals een tablet of mobiele telefoon ook op de werkvloer gebruiken en andersom, vervaagt de grens tussen privé en werk steeds meer. Gebruikers vragen meer flexibiliteit en snelheid van de IT-afdeling in vergelijking met vroeger. Daarnaast wil de werknemer meer vrijheid in de manier waarop hij werkt en waarmee hij werkt. Hoe moet IT nu met het beheer omgaan?

“Bedrijven moeten kijken wat de gebruiker nodig heeft, welk apparaat of apparaten ze daarbij kunnen gebruiken en waar en wanneer toegang nodig is.”

Organisaties worden gedwongen naar de processen in IT-management te kijken, zowel op apparaat- als gebruikersniveau. Om de verandering het hoofd te bieden is de overstap naar ITaaS in de toekomst onvermijdelijk. Op termijn faciliteert  ITaaS de werknemer met meer keuze in de manier waarop, waar en hoe het werk gedaan wordt.

Lees in dit artikel meer over hoe de ‘consumerization of IT’ organisaties dwingt op een andere manier naar de processen in IT-management te kijken en ITaaS onvermijdelijk wordt.

 

Download de whitepaper
Download