Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Consumerization of IT – Test Lab Guide: Base Configuration

De basisconfiguratie van een BYOD werkplek

De ‘Consumerization of IT Test Lab Guides’ zijn ontwikkeld om organisaties, die overwegen een BYOD werkplek te faciliteren, van een leidraad te voorzien. De zeven gidsen gaan uit van een BYOD werkplek gebaseerd op Microsoft technologie. Elke gids beschrijft in detail hoe de componenten te installeren die een BYOD scenario mogelijk maken en hoe deze vervolgens te testen.  De eerste van zeven Test Lab Guides (TLG) is het startpunt: de basisconfiguratie.

BYOD basisconfiguratie in detail beschreven

Het doel van deze eerste testlab gids is om u in staat te stellen een BYOD basisconfiguratie testomgeving, gebaseerd op Windows Server 2012 Hyper-V virtualisatietechnologie, te creëren. Het document beschrijft de setup van de basisconfiguratie in twee delen:

  1. De uitrol van één server waarop Windows Server 2008 R2 draait, zes servers waarop Windows Server 2012 als Hyper-V virtuele machines en twee fysieke client pc’s waarop Windows 8 draait.
  2. De setup van de virtuele netwerken, het fysieke 802,1X draadloze netwerk, de Active Directory infrastructuur, de PKI infrastructuur, alsmede de setup van andere noodzakelijke diensten voor de BYOD basisconfiguratie.

BYOD basisconfiguratie: de hardware-benodigdheden
De BYOD testomgeving vereist enkele hardware-componenten, zoals een router en een 802.1X-compatibele draadloze access point om aan te tonen hoe apparaten toegang tot het netwerk verkrijgen én een iPad ter illustratie van het BYOD (Bring Your Own Device) vermogen. De resulterende configuratie simuleert een prive-intranet en het internet.

Download de volledige gids

De gids is een stap-voor-stap handleiding voor de onderste laag in de bouw van een BYOD-testomgeving: de basisconfiguratie. Interessant document voor organisaties die de mogelijkheid tot een BYOD-werkplek verder willen onderzoeken en testen.