Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Consolidatie van de storage in de praktijk

Implementing a future proof high available ICT environment

Mitsubishi UFJ Finance Group N.V. (MUFG) is een van ‘s werelds grootste banken en heeft meer dan een eeuw aan ervaring in de internationale financiële markt. Door veranderende marktomstandigheden en nieuwe wet- en regelgeving bekijkt het bestuur regelmatig of de organisatie moet veranderen. Dit wordt beoordeeld door de afdeling Risico Management en Compliance.

Geconsolideerde storage

Zo is besloten dat de bank de besturings- en softwareomgeving van hun AS/400 vervangen moest worden. De eerste stap in dit updateproject was het vervangen van de AS/400 voor nieuwe IBM PowerSystems om zo een omgeving neer te zetten die klaar is voor de toekomst. In de oude situatie had de bank de interne storage voor AS/400 en Direct Attached Storage voor de Intel-servers, zonder dat er gebruik gemaakt werd van virtualisatiesoftware. In de nieuwe situatie is alle opslag geconsolideerd in een Storage Area Network. Dit biedt meer schaalbaarheid en flexibiliteit.

Cold backup voor disaster recovery

Een andere grote stap was het upgraden van de disaster recovery-omgeving om klaar te zijn voor toekomstige continuïteits-issues. De bank koos hier voor een cold backup-oplossing.

Praktijkcase

Meer weten over de implementatie? Download dan geheel vrijblijvend de praktijkcase “Implementing a future proof high available ICT environment”.  

 

Download de whitepaper
Download