Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Connected continuous care

Hoe technologie de zorg voor chronisch zieken transformeert

De zorg voor chronisch zieken heeft dringend behoefte aan innovatie. De kosten zijn hoog, zowel vanuit een financieel oogpunt als vanuit de patiënt en diens kwaliteit van leven. Dit zal naar verwachting blijven stijgen. Voorbeeld: 75% van alle zorgkosten in Europa wordt besteed aan ‘het management’ van chronische ziektes. Deze whitepaper verklaart hoe technologie de zorg voor chronisch zieken transformeert en (kosten)beheersbaar maakt.
 
Potentieel acute problemen in een vroeg stadium identificeren
Wil deze vorm van zorg effectief zijn, dan vereist het uitgebreide zorg buiten de vier muren van de zorgaanbieders. Een combinatie van zelfzorg en tijdige interventies van zorgverleners identificeren potentieel acute problemen in een vroeg stadium. Daarmee worden hoge uitgaven voorkomen. Het huidige zorgstelsel is echter slecht uitgerust om deze eisen aan te pakken.
 
Remote monitoring voor 24/7 zorg
De ontwikkeling van een nieuw paradigma voor de verzorging van chronische ziekten vraagt om een oplossing die op kosteneffectieve wijze de zorg uitbreidt. Waar de patiënt woont en werkt, wordt de gezondheid op afstand gemonitord en via een veilige omgeving gedeeld met de artsen en zorgverleners. Diverse onderzoeken wijzen uit dat ‘remote monitoring’ het aantal heropnames van chronisch zieken in ziekenhuizen 50% afneemt.
 
Download de volledige whitepaper
Download de volledig whitepaper om meer te weten over zorgmonitoring op afstand en hoe technologie dit faciliteert. Lees verder ook over o.a. de volgende onderwerpen:
  • De huidige status van zorgmonitoring van chronisch zieken
  • De impact van heropname in het ziekenhuis
  • Bevorderen van de patiëntbetrokkenheid
  • Medische apparaten voor thuisgebruik
  • Samenwerken met de patiënt
  • Technologieën die ‘remote monitoring’ mogelijk maken