Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Concurrentievoordeel en duurzame winst dankzij leveranciersontwikkeling

Supplier Development to Gain a Competitive Edge

Soms kunnen organisaties niet de leverancier vinden die aan hun wensen kan voldoen. De ideale leverancier bestaat dan misschien niet, toch hebben veel organisaties een contract met leveranciers met veel potentie. Leveranciersontwikkeling, ook wel  Supplier Development genoemd,  kan hier helpen om van een ‘goede’ leverancier naar een topleverancier te helpen transformeren.

“A contract is what you pay for. Supplier development is improving what you pay for.”

Een goede kwalificatie van de leverancier en een selectieproces kunnen helpen om risico’s te verminderen op financieel gebied of op het vlak van performance. Toch geeft dit geen garantie dat er geen problemen zullen ontstaan, die wellicht ook hun uitwerking zullen hebben op de klant. Bedrijven moeten daarom continu de performance van de leverancier monitoren en waar nodig helpen om verbeteringen door te voeren.

Afbeelding Supplier Development Process

Afbeelding: Supplier Development Process

Deze whitepaper beschrijft enkele benaderingen en best practices voor het verbeteren van de mogelijkheden van de huidige leveranciers. Daarnaast worden de 8 stappen van het Leveranciersontwikkelingsproces beschreven (zie afbeelding). Hiermee kan concurrentievoordeel worden behaald en dit levert winst voor de lange termijn op voor de organisatie.

Download de whitepaper
Download vrijblijvend de Engelstalige whitepaper “Supplier development to gain a competitive edge” en lees meer over het behalen van concurrentievoordeel en duurzame winst door middel van leveranciersontwikkeling.