Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Communicatie tussen student en docent en studenten onderling

EuroMBA: internationale studenten werken samen in IBM Connections

EuroMBA is een programma met een samenwerking tussen zes internationale business schools en universiteiten. Het EuroMBA is 20 jaar geleden begonnen als één van de aller eerste online MBA-programma’s ter wereld. De zes internationale business schools zijn gevestigd in Frankrijk, Spanje, Duitsland, Polen en Nederland. De studenten die mee doen aan dit programma komen vanuit de hele wereld, al is het merendeel wel uit Europa.

EuroMBA werkt al sinds de jaren ’90 met IBM producten, eerst voor hardware en later voor Lotus Notes (de eerste software voor samenwerken). Toentertijd ging dit door in te bellen via een modem, tegenwoordig is het goed werkbaar met Lotus Notes. De duur van het MBA-programma is twee jaar en heeft twee instroommomenten per jaar. Flexibiliteit is de sleutel in de EuroMBA omgeving, studeren vanuit huis of werkplek met de ondersteuning van professionals uit de hele wereld. Dit alles vraagt wel om een goed ingerichte samenwerkings- en communicatieomgeving.

IBM connections voor studenten
Januari 2015 introduceerde EuroMBA IBM connections voor studenten en docenten. EuroMBA koos voor IBM connections omdat het een goede aansluiting heeft bij de behoefte van de opleiding. Zoveel mogelijk interactie tussen studenten en docenten en natuurlijk ook voor studenten onderling.

Wilt u meer te weten komen over de implementatie van IBM connections bij de studenten en docenten van Euro MBA? Download geheel vrijblijvend de volledige klantcase en lees meer.

 

Download de whitepaper
Download