Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cognitive analytics: data maakt organisaties toekomstbestendig

3 stappen naar een cognitive business

De opkomst van digitale bedrijven heeft de wereld op zijn kop gezet. Het meest gebruikte taxibedrijf heeft zelf geen voertuigen. Het populairste mediakanaal maakt zelf geen content. ‘s Werelds grootste retailer heeft zelf geen voorraad, en de grootste hotelketen heeft geen kamers. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waaruit blijkt dat bestaande industrieën volledig veranderen en nieuwe businessmodellen ontstaan. Om als bedrijf toekomstbestendig te blijven is het noodzakelijk om op een nieuwe manier te denken en te handelen.

Als mensen hebben we de mogelijkheid om zowel analytisch als creatief na te denken. Deze cognitieve instelling zou ook moeten gelden voor uw organisatie. Hierdoor kunnen organisatieprocessen verbeterd worden, innovaties gestimuleerd worden en worden eventuele beperkingen weggenomen. Technologische ontwikkelingen en de toegang tot data stellen bedrijven in staat om te transformeren naar een cognitive business. Maar wat zijn de 3 belangrijkste stappen om dit proces naar de toekomst in gang te zetten?

Databeperkingen opheffen

Slechts een handvol organisaties kan de potentie van data op dit moment volledig benutten. De huidige beperkingen van technologie zorgen er namelijk voor dat de meeste ongestructureerde data slechts beperkt ingezet kan worden. Om te transformeren naar een cognitieve organisatie is het van belang dat data snel toegankelijk, makkelijk te analyseren en op ieder moment te gebruiken is.

Werknemers faciliteren met verschillende rollen

Dankzij data zijn werknemers in staat om zelf inzichten op te doen en hieruit conclusies te trekken. Dit helpt om betere beslissingen te nemen in iedere laag van de organisatie. Het is hierbij van belang om te realiseren hoe verschillende rollen omgaan met data en met elkaar. Door deze verschillen te begrijpen is uw organisatie beter in staat om efficiëntere processen in te stellen.

Geïntegreerde oplossingen

Een cognitieve organisatie vereist niet dat u een volledig nieuwe koers inslaat. Het stelt u juist in staat om het huidige doel sneller te bereiken. Dankzij geïntegreerde oplossingen bent u in staat om data in verschillende vormen uit vele bronnen te halen. Daarnaast stelt het diverse rollen binnen uw organisatie in staat om samen te werken en gezamenlijk kennis te delen. Dit helpt om een werkomgeving te creëren waarin werknemers agile kunnen werken en innovatief kunnen zijn.

Is uw organisatie al een cognitive business?

Wilt u ervoor zorgen dat uw organisatie ook toekomstbestendig wordt door te transformeren naar een cognitive business? Download dan de volledige whitepaper over cognitive analytics.

 

Download de whitepaper
Download