Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cognitieve analyse: beter inzicht en grotere winsten

Lerende BI-tools brengen bedrijven verder

Wat gebeurt er als Business Intelligence-tools de superieure rekenkracht van computers combineren met het interactieve leervermogen van de mens? Dan worden BI-tools echt slim en kunnen ze waardevollere inzichten opleveren. IBM onderzocht de data van meer dan 6.000 organisaties in het 2016 Cognitive and Analytics Survey. Wat bleek? Verschillende bedrijven zetten nu al cognitieve analysemethodes in. Hoe doen ze dat en wat kunt u daarvan leren?

Cognitieve analyse rendeert

Het onderzoek wees uit dat de meeste gebruikers van cognitieve methodes zijn gericht op zakelijke ontwikkelingsactiviteiten zoals kennisdistributie, onderzoek en productontwikkeling. Denk hierbij aan opdrachtgever- en klant-management en verkoop- en serviceactiviteiten, waaronder adviesdiensten en klantenservice.

Fascinerende voordelen

Een van de pioniers die cognitieve analyse inzet, is Mueller Inc. Dit bedrijf zette het in bij: het voorspellen van inkomsten, supply chain management, marketing,  de gezondheid en veiligheid van werknemers, en talentmanagement. Een jaar na invoering realiseerde Mueller Inc. een ROI van 113 procent:  een netto voordeel van meer dan 725.000 euro. Daarnaast verminderde het bedrijf de productieafval tot 30 procent. Een andere tool verkortte het maken van rapporten met meer dan 90 procent, en daar bleef het niet bij.

Transitie naar cognitief vereist een omslag

Voordat bedrijven aan de slag kunnen met deze nieuwe manier van werken, zullen ze op een andere manier moeten omgaan met het dagelijkse werk. Net als de omslag naar een datagedreven organisatie, is de verandering naar een cognitieve omgeving een echte transformatie. Maar hoe doet u dat? In de whitepaper wordt daar dieper op ingegaan aan de hand van onderstaande punten:

  • De juiste strategie en structuur voor een cognitieve manier van denken
  • Een solide cognitieve databasis leggen
  • Een data-ecosysteem maken voor de vereiste context
  • Focus op de vaardigheden van de toekomst
  • Verbeteren van de analysemogelijkheden met cognitieve systemen

Klaar voor de reis naar de cognitieve toekomst?

Hoe kunt u de huidige voorspellende mogelijkheden uitbreiden naar cognitieve methoden? Beschikt uw organisatie over de ingrediënten om de switch te kunnen maken? Hoe kunt u zakelijke processen veranderen om actief te communiceren met klanten? Is het dataplatform ontworpen voor fast fail-projecten en cognitieve analyse? Download de whitepaper en stap in de fascinerende wereld van cognitieve analyse.

 

Download de whitepaper
Download