Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloudmigratie: wat gaat goed en wat gaat mis?

Onderzoek Forrester onder Nederlandse bedrijven inkijkje in de praktijk

Dé motor achter digitale groei,succes en zakelijke flexibiliteit is de cloud. Organisaties in de cloud kunnen sneller reageren op marktomstandigheden en zijn beter voorbereid op geïntegreerd samenwerken. Het is dan ook niet gek dat de cloud enorm populair is. Voordat je de zoete vruchten van de cloud kunt plukken, moet je eerst door de zure appel van migratie heen bijten. Onderzoeksbureau Forrester deed recentelijk onderzoek in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië hoe daar migratie bij organisaties verging.

Cloudmigratie: voorspoedige reis of een gebed zonder end?

Een migratie naar de cloud belooft gouden bergen in termen van flexibiliteit, kosten en het verminderen van complexiteit. Is dit in de praktijk ook het geval of niet? Waar gaat het mis? Heeft dat te maken met nieuwe vaardigheden die missen, of blijkt het technisch toch allemaal niet zo gemakkelijk en veel duurder uit te pakken. Wat zijn de verwachtingen voor een transitie en komen die uit? De whitepaper behandelt daarnaast:

  • De uitdagingen bij cloudmigratie
  • Migratie-optimalisering met partners
  • Praktische aanbevelingen

 Cloudmigratie is niet alleen een technisch traject

Migratie is niet alleen een technische aangelegenheid. Uit het onderzoek blijkt dat organisaties blijven worstelen met cloud-oplossingen, governance-mogelijkheden en de uitdaging om hun bestaande management op elkaar af te stemmen. Daarnaast blijkt de keuze voor de juiste cloud ook niet gemakkelijk. Maar wat gebeurt er als de cloud eenmaal in gebruik is? Wat gaat goed en wat gaat onherroepelijk mis?

Leer van andermans fouten

Uit het onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de bedrijven meer dan twee jaar bezig is met de migratie naar de cloud. Waar lopen ze tegenaan en wat zouden ze anders doen als ze het project mochten overdoen? Hoe houd je de vaart in het project? Deze en veel vragen beantwoordt dit verdiepende onderzoek Maintaining Momentum: Cloud Migration Learnings.

 

Download de whitepaper
Download