Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloudmigratie: kansen en uitdagingen

Verzilvert u de voordelen van de public, private en de hybride cloud?

De cloud, hét toverwoord voor een succesvolle business. Alhoewel, de keuze voor de juiste cloud-variant is nog niet zo gemakkelijk. Wordt het een overstap op een public cloud, private cloud of op een hybride cloud? Elk van deze soorten heeft zijn eigen voor- en nadelen en vergt specifieke vaardigheden om de beoogde cloud-voordelen te verzilveren. Welke cloud voor uw bedrijf het beste is, leest u in de whitepaper Identifying the Right Solution.

Cloud in 3 smaken

In deze whitepaper leest u in vogelvlucht waarin de verschillende soorten cloud verschillen. Zo staan data en applicaties in de public cloud naast elkaar in één rack. In de private cloud staan de gegevens van klanten los van elkaar, vaak on premise. De hybride variant is een mengvorm waarin sommige onderdelen vanwege technische, juridische of security-redenen in de private cloud blijven staan.

Cloudmigratie: welke apps en data gaan wel of juist niet mee?

Voordat u uw IT überhaupt kunt migreren, zult u een inschatting moeten maken van wat wel en wat niet naar de cloud verhuist. Daarna kunt u een schifting maken en onderdelen verplaatsen. Hiervoor is specialistische kennis nodig. Welke onderdelen lenen zich beter en juist minder goed voor de cloud? Het blijkt dat sommige workloads zelfs heen en weer zijn te migreren, terwijl de continuïteit niet in gevaar komt.

Security beter geregeld in de cloud

In de whitepaper leest u dat een traditionele IT-staf misschien minder geschikt is voor de nieuwe cloud-techniek. Daarnaast leest u waarom uw gegevens in de cloud beter beschermd zijn tegen cybercriminelen. Wilt u alles uit de cloud halen? Download dan Identifying the Right Solution.