Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloudmigratie helpt Zilveren Kruis kosten met 50% te verminderen

Zilveren Kruis Achmea, een van de toonaangevende Nederlandse zorgverzekeraars, wilde haar applicatie- en serverkosten verlagen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Met Azure konden ze hun complexe eigen rekentool migreren en voortbouwen op de functies. Dit leidt tot een betere klantervaring en een betere prijs-kwaliteitverhouding.

Elk jaar trekt de Zilveren Kruis online rekentool – om direct je premie te berekenen – twee maanden lang 120.000 gebruikers per dag, terwijl deze buiten deze periode grotendeels inactief is. Dit betekende dat de organisatie gedurende 10 maanden van het jaar betaalde voor infrastructuur die het niet nodig had. Door de toepassing naar Microsoft Azure te migreren, heeft Zilveren Kruis de mogelijkheid ontgrendeld om zijn infrastructuur op aanvraag op- en af te schalen, waardoor de hostingkosten met meer dan 50% verminderd werden.

Volgens de wet moet elke volwassene die in Nederland woont of werkt een particuliere ziekteverzekering hebben. En aan het eind van elk jaar hebben mensen de mogelijkheid om hun verzekeringsplannen en verzekeraars te wijzigen. Voor verzekeraars leidt deze jaarlijkse cyclus tot een enorme piek in het online verkeer in november en december, wat de digitale infrastructuur enorm kan belasten.

Als een van de toonaangevende aanbieders van zorgverzekeringen in Nederland, begrijpt Zilveren Kruis deze uitdaging bijzonder goed. Zilveren Kruis maakt deel uit van de Achmea-groep. Achmea-merken verzekeren samen de gezondheid van ongeveer 5,5 miljoen Nederlanders – bijna een derde van de bevolking van het land – en Zilveren Kruis alleen al is goed voor meer dan 3,4 miljoen polishouders.

Een centraal onderdeel van het succes van Zilveren Kruis is de online premie calculator voor verzekeringen. Ontwikkeld door Wortell – het vertrouwde technologieconsultancybedrijf van Achmea en tevens een Microsoft Gold Partner – stelt deze tool klanten in staat snel en gemakkelijk te berekenen of een zorgverzekeringsplan van Zilveren Kruis geschikt is voor hen. De applicatie helpt nieuwe klanten aan te trekken en draagt bij aan een hoge conversieratio.

Het enige nadeel waren de hostingskosten

Pieter Van Soerland, IT-manager bij Zilveren Kruis, vat het verhaal samen: “Tijdens de eindejaarsperiode hebben dagelijks ongeveer 120.000 mensen toegang tot onze verzekeringspremiecalculator. We hebben grote servercapaciteit nodig om die piekvraag te ondersteunen, maar we hebben het alleen nodig voor die twee maanden.”

De applicatie werd gehost door een externe infrastructuurprovider die een vaste prijs berekende op basis van de maximale capaciteitsvereiste. Als gevolg daarvan betaalde Zilveren Kruis tien maanden per jaar de servercapaciteit die het niet gebruikte.

Nu steeds meer klanten overstappen naar het digitale kanaal en mensen later en later hun zorgverzekeringsbeslissingen nemen, wist Zilveren Kruis dat het piekgebruik voor de toepassing zou blijven groeien, terwijl tegelijkertijd de vraag geconcentreerd zou worden rond een even kortere periode. Met dat in gedachten was de verzekeringsaanbieder op zoek naar een meer kosteneffectieve, schaalbare benadering van hosting.

 

Tijdens de eindejaarsperiode hebben dagelijks ongeveer 120.000 mensen toegang tot onze verzekeringspremiecalculator. We hebben grote servercapaciteit nodig om die piekvraag te ondersteunen, maar we hebben het alleen nodig voor die twee maanden.” – Pieter Van Soerland: IT Manager, Zilveren Kruis

 

De perfecte use case voor cloud

Het migreren van de applicatie naar de cloud was het voor de hand liggende antwoord. Cloud hosting zou Zilveren Kruis in staat stellen om op een dynamische manier het computergebruik en de opslagcapaciteit te schalen conform de veranderende eisen, waardoor het bedrijf ervan verzekerd werd alleen te betalen voor daadwerkelijk gebruik.

Wortell erkende het potentieel van de cloud voor deze businesscase al in 2012. Don van Meel, Cloud Solution Architect bij Wortell, legt uit: “Cloudservices waren toen nog niet volwassen en hadden maar een deel van de functionaliteit die de oplossing van Zilveren Kruis nodig had. We hielden de situatie in de gaten en twee jaar geleden zagen we dat het mogelijk zou zijn om de hele applicatie in Azure in te stellen. ”

Op advies van Wortell besloot Zilveren Kruis om de calculator te migreren van de bestaande hostingprovider naar de Microsoft Azure-cloud. “Wortell heeft de migratie uitgevoerd en de applicatie aangepast zodat deze kon profiteren van de krachtige serverloze services die Azure biedt.

Zilveren Kruis wilde met name graag profiteren van Azure AutoScale, waardoor de applicatie-infrastructuur zich automatisch kon aanpassen aan veranderingen in de vraag.

Wortell maakte ook gebruik van Azure DevOps om een release-pipeline te creëren, waardoor de verzekeringsmaatschappij sneller dan ooit verbeteringen kon aanbrengen in de applicatie dankzij geautomatiseerd testen en implementatie.

Alle verwachtingen overtroffen

Zilveren Kruis voltooide onlangs zijn eerste november-december periode sinds het migreren van de verzekeringspremiecalculator naar Azure. Ondanks recordaantallen gebruikers heeft de applicatie niet alleen de verwachtingen op het nieuwe platform waar gemaakt, maar zelfs overtroffen.

“Voordat we de eindejaarsperiode ingingen, waren de stabiliteit en prestaties van de calculator mijn grootste zorg”, herinnert Pieter zich. ” Maar het verliep uiteindelijk het meest soepel van alle oplossingen in ons applicatielandschap. Het is erg stabiel en webpagina’s worden nu zelfs iets sneller geladen.”

Beter nog, de kostenbesparingen – vaak de voornaamste reden om naar de cloud te migreren – zullen de eerste schattingen overtreffen. Don merkt op: “We hadden verwacht dat we de infrastructuurkosten met 50% zouden verlagen. Maar door een paar extra dingen af te stemmen, zowel in Azure als in de toepassing zelf, kunnen we zien dat de besparingen op jaarbasis zelfs meer dan 50% zal bedragen.”

Dit is goed nieuws, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor klanten, aangezien deze besparingen de kans zal minimaliseren op stijgende infrastructuurkosten die invloed hebben op de zorgpremie.

Bovendien heeft de overstap naar Azure het leven van intern IT-personeel eenvoudiger gemaakt. In het verleden moest het infrastructuurteam 24 uur per dag werken tijdens de eindejaarsperiode, maar nu is de infrastructuurschaling grotendeels geautomatiseerd en kan alles aan de toepassingskant worden beheerd. Azure biedt ook Zilveren Kruis een ongekend inzicht in de werking van de toepassing en biedt service level managers de tools om elk probleem die zich voordoet snel te detecteren en op te lossen.

Dit project was een van de eerste cloudimplementaties binnen Achmea en het is een uitstekend voorbeeld voor de rest van de groep om te volgen. “Het bleek een perfecte use-case te zijn”, zegt Pieter. “Migreren naar Azure was absoluut de moeite waard.”

 

We hadden verwacht dat we de infrastructuurkosten met 50% zouden verlagen. Maar door een paar extra dingen af te stemmen, zowel in Azure als in de toepassing zelf, kunnen we zien dat de besparingen op jaarbasis zelfs meer dan 50% zal bedragen.” – Don van Meel: Cloud Solution Architect, Wortell

 

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website