Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud-trends: wat wordt wel en juist niet verhuisd?

Welke data en applicaties gaan naar de cloud?

Steeds meer data verhuist vanuit on-premise-datacenters naar de cloud vanwege verhoogde flexibiliteit en verlaagde beheerkosten. Hoe ziet het cloud-landschap er nu uit en hoeveel data wordt eigenlijk naar de cloud verplaatst? Welke data blijft binnen de bedrijfsmuren en welke niet? Dat en meer leest u in deze whitepaper met onderzoeksresultaten onder 4000 bedrijven.

Doorlopend onderzoek naar trends in cloud-gebruik

Er was een tijd waarin data op slechts één locatie te vinden was: het eigen, on-premise datacentrum. De technologische ontwikkeling heeft bepaald niet stilgestaan. Rekenkracht en opslagruimte zijn gemakkelijk via de cloud in te kopen voor het geval het echt nodig is. Het cloud-landschap is veranderd en blijft zich in razend tempo ontwikkelen. The Cloud Data Brief is een doorlopend onderzoek dat inzicht verschaft in het gebruik van de cloud en zijn applicaties door bedrijven. Wat zijn de trends van nu en van morgen? In de whitepaper leest u onder andere de onderstaande trends:

  • Wat is het effect van datagroei op databases?
  • Welke databases worden gebruikt en hoe worden ze ingezet?
  • Gaat nu alle data naar de cloud, of maken we een pas op de plaats?
  • Welke databronnen worden gebruikt?
  • Welke databronnen worden in de cloud of on-premise gebruikt?
  • Waarom verhuizen bedrijven hun data naar de cloud?
  • Blijft hybride data hybride of verplaatst die data ook richting de cloud?

Wilt u weten of 4000 bedrijven op dit moment en in de toekomst hun data in de cloud zetten, of juist niet? En wilt u weten hoe zij dat doen, nu en in de toekomst? Lees dan de whitepaper ‘The Cloud Data Brief’.