Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud toepassen voor Bring Your Own Device

Mobiele Internet Devices

Cloud computing is een veel toegepaste techniek in de privé omgeving, maar nog niet zo vaak bij organisaties. De ICT-infrastructuur is hier simpelweg nog niet klaar voor. De vraag naar cloud diensten voor Bring Your Own device neemt toe en werknemers gaan op zoek naar eigen oplossingen. Dit kan onveilig zijn met betrekking tot gevoelige informatie. Daarom is het tijd voor organisaties om te gaan investeren in technologie die deze manier van werken kan faciliteren.

Huidige en nieuwe situatie
Op dit moment wordt bij veel bedrijven gewerkt met een (virtuele) desktop omgeving, in een eigen privé cloud. De veiligheid wordt hier gegarandeerd door toegang tot het systeem met bijvoorbeeld een personeelspas.

Bij de organisatie van de toekomst staat de gebruiker van de diensten centraal en doet zich eigenlijk voor als consument. Men maakt gebruik van de persoonlijke mobiele apparaten waarmee verbinding kan worden gemaakt met de cloud dienst van de organisatie. Werknemers krijgen steeds meer behoefte aan deze mogelijkheden:

  • Bij mij thuis werkt dat wel en ik zou dat graag op het werk net zo willen
  • Hoezo is dat te duur, mij heeft het toch ook niets gekost?”
  • Ik zou graag kiezen met welke (mobiele) apparaten ik kan werken

Download de whitepaper ‘’Mobiele Internet Devices’’ waarin u meer leest over hoe gebruik kan worden gemaakt van cloud diensten binnen de organisatie om BYO veilig mogelijk te maken. Hoe de architectuur eruit zou komen te zien, en welke bouwstenen hiervoor nodig zijn worden behandeld.

 

Download de whitepaper
Download