Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud-technologieën: inspelen op marktontwikkelingen

Hybrid cloud: Geen wolkje aan de lucht?

Cloud is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. IT-afdelingen kregen te maken met toenemende eisen vanuit het bedrijfsleven, maar tegelijkertijd ook dalende IT-budgetten. Mits goed geïmplementeerd kunnen cloud-gebaseerde oplossingen een belangrijke bijdrage leveren aan deze uitdagingen.

De manier van werken, communiceren en ondernemen maakt razend snelle veranderingen mee. Zelfs grote namen in het bedrijfsleven hebben hiermee te maken. Denk bijvoorbeeld aan de taxiwereld die er een grote, nieuwe concurrent bij heeft met de komst van Uber. Tevens zijn de inkomsten van sms-diensten bij de KPN flink gedaald door de komst van WhatsApp. Dit maakt het maar weer eens duidelijk dat organisaties in alle branches en markten in moeten blijven spelen op de marktveranderingen.

Cloud-technologieën zorgen voor veranderingen
Alle bovenstaande storende factoren worden gedreven door technologie. Door technologie slim in te zetten kunnen kleine organisaties grote bedrijven te snel af zijn door sneller in te spelen op marktveranderingen op zelf nieuwe technologieën in te zetten. Wil je als organisaties blijven concurreren? Dan is het een verstandige beslissing om te blijven investeren in nieuwe technologieën. Om meer ruimte te maken voor ontwikkeling en innovatie op de IT-afdeling, kan er gebruik worden gemaakt van cloud-technologieën. Cloud geeft de mogelijkheid om beheertaken te automatiseren waardoor nieuwe diensten sneller kunnen worden uitgerold.

In deze whitepaper vindt u een cloud-overzicht en worden cloud-drijfveren en –uitdagingen besproken. De onderstaande onderwerpen komen aan de orde:

  • Het efficiënter gebruik maken van middelen
  • Het minimaliseren van downtime
  • Het realiseren van geboden service level agreements (SLA’s)

Daarnaast vindt u in deze whitepaper ook een stappenplan naar de cloud, en komt ook Hitachi platforms en technologieën voor de cloud aan bod. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download