Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud-technologieën als basis voor ontwikkeling en innovatie

Hybrid cloud: Geen wolkje aan de lucht?

Technologische ontwikkelingen doen  de manier waarop wordt gewerkt, gecommuniceerd en ondernomen razend snel veranderen. Ook grote, gevestigde namen in het bedrijfsleven hebben hiermee te maken. Zo heeft de taxiwereld er vandaag de dag een grote, nieuwe concurrent bij met de opkomst van Uber en zijn de inkomsten van KPN met sms-diensten de afgelopen enorm gekelderd door de opkomst van WhatsApp. Bedrijven in alle branches en markten komen dit fenomeen tegen en geen organisatie is meer veilig wanneer zij niet blijven inspelen op marktveranderingen.

“Het is niet de grootste of sterkste die overleeft, maar diegene die zich het snelst aanpast aan de nieuwe realiteit".

Verandering gedreven door cloud-technologieën
Belangrijk detail is dat deze ‘disruptors’ allemaal door technologie gedreven worden. Door technologie slim in te zetten kunnen kleine partijen de gevestigde naam te snel af zijn door sneller in te spelen op marktverandering of met nieuwe technologieën de markt zelf te doen veranderen. Wanneer je als bedrijf wil blijven concurreren moet worden geïnvesteerd in – en dus niet worden bezuinigd op – nieuwe technologieën en een brug worden geslagen tussen business en technologie.

Om dit te realiseren moet de IT-afdeling meer tijd en ruimte vrijmaken voor ontwikkeling en innovatie. Dit kan worden gerealiseerd aan de hand van cloud-technologieën. Met de cloud kunnen dagelijkse beheerstaken worden geautomatiseerd en nieuwe diensten sneller worden uitgerold. De vraag rest welke cloud-vorm geschikt is voor uw organisatie.

In deze whitepaper vindt u een cloud-overzicht en worden cloud-drijfveren en –uitdagingen besproken. Denk hierbij onder meer aan:

  • Het efficiënter gebruik maken van middelen
  • Het minimaliseren van downtime
  • Het realiseren van geboden service level agreements (SLA’s)

Daarnaast vindt u in deze whitepaper ook een stappenplan naar de cloud, en komt ook Hitachi platforms en technologieën voor de cloud aan bod.

Downloaden
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de cloud voor uw organisatie? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Hybrid cloud: Geen wolkje aan de lucht?’.

 

Download de whitepaper
Download