Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud strategie ontwikkelen: wat kunt u met cloudoplossingen?

BizTalk server in de cloud

Er zijn de laatste jaren weinig IT-begrippen geïntroduceerd met zo’n hoog hype-gehalte als 'de Cloud'. Ook BizTalk in de cloud is nog een moving target. Maar wat wordt daar nou precies mee bedoeld? Op dit moment kan onderscheid worden gemaakt in de volgende drie componenten:

  1. Windows Azure Service Bus
  2. Windows Azure BizTalk Service (WABS)
  3. Windows Azure Virtual Machines

Heeft uw organisatie al een cloud-strategie ontwikkeld? U leest hier wat deze drie componenten uw organisatie kunnen bieden.

Wat kan ik met BizTalk in de cloud?

Grof gezegd kunt u gebruikmaken van:

  1. Infrastructure as a Service (IaaS)
  2. Platform as a Service (PaaS)
  3. Software as a Service (SaaS)

Maar aan welke bedrijfsfoplossingen moet u nu concreet denken? Lees hieronder een aantal concrete voorbeelden:

IaaS

Het MKB hoeft met Infrastructure as a Service niet meer te investeren in een eigen datacenter. Hiervoor kan Windows Azure Virtual Machines ingezet worden. Maar denk ook aan het tijdelijk, snel opschalen van capaciteit in de productieomgeving, bijvoorbeeld ten tijde van piekbelasting.

PaaS

Met PaaS kunnen e-mail interfaces met handelspartners vervangen worden door communicatie via queues. In economisch moeilijke tijden kunnen bijvoorbeeld vorderingen gemakkelijk worden overgedragen aan het incassobureau. PaaS biedt ook oplossingen voor organisaties in de publieke sector. Denk aan het ontsluiten van registers en basisregistraties, zoals het insolventieregister, de gemeentelijke basis administratie (GBA) of adresgegevens van het Kadaster.

SaaS

Het inzetten van een SaaS-oplossing kan een alternatief zijn voor het zelf ontwikkelen van oplossingen. Een bekend voorbeeld is Office 365, voor betere samenwerking en productiviteit. Maar ook Salesforce.com voor het ondersteunen van de verkoop buitendienst is een SaaS-toepassing.

Bepaal uw cloud-strategie

In deze whitepaper worden aan de hand van de 'Thinking Hat Methode’ van Edward de Bono, de verschillende BizTalk in de cloud-oplossingen doorlopen. U leert niet alleen wat deze 3 meest gangbare cloud-oplossingen technisch te bieden hebben, maar doet ook veel inspiratie op voor concrete toepassingen voor het bedrijfsleven of de overheid. Download de whitepaper hier direct.

 

Download de whitepaper
Download