Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud Strategie: Menukaart met KPI’s, Resources en Doorbelasting

Gereedschap om ICT-infrastructuur om te zetten naar Cloud-concept

Directie en medewerkers hebben verschillende verwachtingen van de ICT-afdeling. Welke verwachtingen dit zijn en in welke mate de ICT-afdeling hieraan kan voldoen wordt pas duidelijk wanneer organisaties ICT gaan beschouwen als een facilitaire dienst.

Het aanbod van ICT kan vanuit die basis expliciet worden gemaakt met afspraken over de kwaliteit (KPI’s) en een praktische methode voor budget allocatie (resource monitoring en doorbelasting). Pas vanaf dat punt kan een ICT-infrastructuur efficiënt als (Private) Cloud worden ingericht en kan objectief en zuiver worden vastgesteld welke onderdelen in een externe Cloud kunnen worden uitbesteed.

Deze whitepaper biedt het gereedschap om een ICT-infrastructuur efficiënt en succesvol naar een Cloud-concept om te zetten. Dit gebeurt met behulp van een Cloud-strategie en de zogenoemde menukaart, waarin het aanbod van ICT expliciet wordt gemaakt.

Voorbeeld Menukaart

Afbeelding 1: Voorbeeld menukaart

De menukaart
Met de menukaart realiseert u een duidelijke basis voor de interactie met uw klanten. Daarbij brengt u op transparante wijze de kosten in relatie tot het verbruik. Vanuit deze positie kunt u uw klanten op maat bedienen met een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. De menukaart in deze whitepaper bestaat uit de volgende categorieën:

  • Datacenter;
  • Applicaties;
  • Toegang;
  • Werkplekken;
  • Ondersteuning.

Daarnaast gaat de whitepaper ook in op Service Level Agreements, KPI’s en resources.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper “Cloud Strategie: Menukaart met KPI’s, Resources en Doorbelasting“  welke een oplossing biedt om een ICT-infrastructuur efficiënt en succesvol naar een Cloud-concept om te zetten.

 

Download de whitepaper
Download