Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud-security, het eerlijke verhaal

Achter de wolken schijnt de zon

Sommige deskundigen noemen het grappend ‘cloud-watervrees’: de angst die nog altijd bestaat om gebruik te maken van cloud-computing. Organisaties en overheden hebben elk hun eigen reden om de stap naar de cloud (nog) niet te wagen. Misschien zijn de zorgen over cloud-security wel de belangrijkste reden.

Zorgen om cloud-security

Veel zorgen rondom migreren naar de cloud zijn helemaal niet terecht. Zo is een aantal argumenten dat wordt gegeven om deze stap niet te zetten achterhaald. Dat blijkt wel uit deze whitepaper, die onder meer de meest gestelde vragen over cloud-security bespreekt.

Liever data in eigen huis

Maar liefst 66% van de ondervraagden  maakt zich het meeste zorgen over de veiligheid van data. Dat blijkt uit onderzoek van IDG. Deze groep ondervraagden associeert de opslag van data in eigen huis met veiligheid. We kunnen ons echter de vraag stellen of het hier niet gaat om schijnveiligheid. Want zijn uw gegevens nog bruikbaar na brand, inbraak of een andere calamiteit? Worden uw data dagelijks geback-upt en wordt deze back-up op een andere plek opgeslagen? En is de software op uw server altijd up-to-date en beveiligd met de laatste updates?

Welke cloud bedoelt u?

Als we het hebben over de cloud, is het niet altijd duidelijk welke cloud wordt bedoeld. De term ‘cloud’ kan namelijk verschillende dingen betekenen. In deze whitepaper wordt een beschrijving gegeven van de verschillende cloud-smaken.

Financiële belemmeringen

De whitepaper gaat niet alleen over de technische en security-aspecten van de cloud. Sommige organisaties ervaren financiële belemmeringen. Het beeld bestaat dat de cloud duur is. De realiteit is juist dat cloud-oplossingen kosten besparen. Een hybrid of virtual private cloud pakt financieel gezien gunstiger uit dan een private cloud. Wilt u weten of de cloud past bij uw organisatie – en zo ja, in welke vorm – en wat hierbij allemaal komt kijken, dan moet u de whitepaper zeker downloaden.