Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud Management Complex?

Cloud Management Complex?

U, IT-professional, zult zich wel eens afvragen hoe u de gebruikers van uw ICT-infrastructuur tevreden kunt stellen en houden. Ze willen immers steeds meer, steeds sneller en nemen geen genoegen met “Dat kan niet”. Ze willen hun eigen apps gebruiken, met hun eigen devices toegang tot uw netwerk hebben en dan ook nog onderling bedrijfsinformatie delen. En als u niet snel genoeg bent, maken ze gebruik van hun eigen ICT om te doen wat zij willen doen.

Deze Me-attitude, in combinatie met het succes van Bring Your Own (BYO), leidt ertoe dat uw focus niet meer kan bestaan uit alleen het beheer van de fysieke infrastructuur. Integendeel, het beheer, de uitrol en bescherming van devices, applicaties en data – fysiek en in de cloud – worden steeds belangrijker. Om grip te houden op uw eigen ICT-infrastructuur, waarbij gebruikers zelfstandig en gecontroleerd wijzigingen kunnen uitvoeren, zijn managementoplossingen nodig. We spreken hier over Cloud Managementoplossingen. Dit zijn beheeroplossingen voor deze dynamische infrastructuren, waarbij de gebruiker centraal staat.

Van een basis datacenter naar een dynamisch datacenter
Om deze oplossingen op de juiste manier te kunnen implementeren, is het van belang onderscheid te maken tussen een traditioneel en een dynamisch datacenter. Het zijn immers de managementtools die een statisch, traditioneel datacenter omvormen tot een flexibel, autonoom en dynamisch datacenter. Deze tools geven gebruikers de gewenste vrijheid en IT-professionals de gewenste controle.

Op drie niveaus wordt het beheer van de infrastructuur zoveel mogelijk geautomatiseerd: op operationeel-, configuratie- en analyse & orchestratielevel. Wanneer deze drie lagen zijn ingericht, ontstaat een dynamisch datacenter en kunnen Cloud Managementoplossingen in al hun facetten schitteren. Zij geven u grip op uw ICT en zorgen ervoor dat uw gebruikers alles kunnen waar zij om vragen.

Dat dit niet zo simpel is, zal duidelijk zijn. Daarom hebben wij een solution schema en een whitepaper over Cloud Management gemaakt. Het is zaak om te doorzien hoe veelomvattend de consequenties van deze nieuwe manier van ICT zijn. Er worden immers ongelooflijk veel oplossingen voor Cloud Management aangeboden. Het is dus van belang om de compleet nieuwe infrastructuur eerst te doorgronden, voordat u uw gebruikers kunt geven waar zij om vragen. Volgens uw standaarden.

‘IT-as-a-Service’, een volgende stap voor u?
Wilt u naar aanleiding van deze blog meer weten over Cloud Management en over de manier waarop wij u daarbij van dienst kunnen zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of neem deel aan één van onze evenementen die gaan over Cloud Management. Op 11 februari a.s. staat er een PQR-webinar gepland en op 5 maart a.s. verzorgt PQR een interactieve Tech-meets-Tech dag waarin u antwoord krijgt op de vraag: ‘IT-as-a-Service’, een volgende stap voor u?