Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud-integratie bezorgt u meerwaarde

Hybride cloud-oplossingen helpen innoveren

Cloud-aanbieders vertellen weleens dat de cloud de enige kraamkamer van de toekomst is. Dan zien ze toch de waarde van bestaande gegevens en systemen over het hoofd. Deze ‘oude’ bedrijfsonderdelen representeren een enorme investering en bedrijfswaarde die niet zomaar genegeerd of afgedankt kan worden. Het is daarom geen kwestie van het één of het ander, maar én én voor een succesvolle toekomst.

Aansluiten op de netwerksamenleving

De sleutel tot succes is integratie van data, systemen en services in de cloud én on-premise. Met deze ingrediënten vinden bedrijven aansluiting bij de netwerkeconomie, al zijn niet alle cloud-aanbieders bereid deze ingrediënten te mengen. Bedrijven willen graag:

  • Sneller innoveren
  • Beter gebruik maken van de beschikbare data
  • API’s en toegang herbruikbare code
  • Interactie met ontwikkelaars om te innoveren
  • Eén bron voor alle zaken die met ontwikkeling te maken heeft

Flexibiliteit en keuzevrijheid

Het probleem is dat sommige aanbieders DevOps alleen in de cloud aanbieden, vanuit het eigen platform en ontwikkelingstools. Bedrijven willen juist dat alles integraal met elkaar samenwerkt zodat optimale waarde kan worden gegenereerd. Ontwikkeling gaat om flexibiliteit en keuzevrijheid.

Niet alle API’s vinden aansluiting

Op dit moment zijn er 14.000 publieke API’s beschikbaar. Rond 2020 zullen dat er meer dan 300.000 zijn. Sommige aanbieders plakken hun ontwikkelingsplatform nogal vast aan hun eigen SaaS-services waardoor andere API’s als tweederangs worden behandeld. Dat maakt het moeilijker om samen te werken en te innoveren.

Cloud-integratie met API’s voor hogere winst

De toenemende beschikbaarheid van API’s zet de deur overigens niet automatisch open tot meer zakelijke waarde en concurrentievermogen. Ze moeten worden gecreëerd, beheerd, beveiligd, ten gelde gemaakt worden en geïntegreerd met de bedrijfsstrategie. Hoe haalt u de meeste waarde uit de cloud, on-premise én publiek beschikbare API’s? Dat leest u in de whitepaper Making the cloud connection.

 

Download de whitepaper
Download