Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud-computing: voordelen die niet in de reclamefolders staan

Cloud maakt trends zoals AirBnB mogelijk

Wees niet bang: dit is geen reclametekst die is geschreven om u een cloud-oplossing aan te smeren. Het is helemaal aan u of cloud-computing meerwaarde biedt aan uw organisatie. Onze redactie bestaat uit specialisten die u het eerlijke verhaal over cloud-computing en zijn voordelen vertellen. De vervolgstappen zijn uw eigen beslissing.

Cloud-computing en zijn voordelen

Twee redenen om over te stappen naar de cloud worden altijd genoemd: minder kosten en meer flexibiliteit. Maar cloud-computing heeft nog veel meer te bieden! Dat is ook wel logisch als we bedenken dat de cloud invloed heeft op grote delen van de wereldeconomie, en waarschijnlijk zowel uw privéleven als uw organisatie raakt.

Deze whitepaper zal uw blik op de cloud ongetwijfeld verbreden. Er wordt onder meer ingegaan op de volgende voordelen:

  • Nieuwe businessmodellen
  • Internationale expansie van uw bedrijf
  • Innovatie
  • Versterken van de klanttevredenheid

Deeleconomie-trend mogelijk door cloud

Laten we het eerste punt verder uitdiepen. De cloud maakt nieuwe businessmodellen mogelijk. Zonder de cloud zou de zogeheten deeleconomie nooit van de grond zijn gekomen. Zo maken AirBnB en Peerby gebruik van de Amazon-cloud. Vooraanstaande websites als Thuisafgehaald.nl en Expedia gebruiken Dropbox. Ook app stores, messaging, CRM en social games zijn cloud-gebaseerd. Tot slot, de nieuwe trend van het Internet of Things was zonder de cloud niet mogelijk geweest.

Argumenten voor de cloud

De voordelen van de cloud voor uw organisatie kunnen talrijk zijn. In de whitepaper wordt niet voor de zoveelste keer ingegaan op de bekende argumenten, maar wordt een diepgaander, bijna futuristisch, beeld geschetst. Laat u inspireren en download dit document meteen!