Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud-computing security: 4 praktijkcases

Deze organisaties migreerden al

Steeds meer organisaties besluiten te migreren naar de public cloud. Dan is het wel belangrijk dat de verbinding veilig is. Hoe regelt u dat? Hieronder leest u de oplossing van 4 pionierende organisaties.

Scenario 1: de volledige IT-omgeving migreren naar de public cloud

De coöperatie van boeren en tuinders Agrifirm wilde een modernere organisatie worden en koos daarom voor Azure, het Microsoft-platform voor cloud-computing. Op die manier zijn de medewerkers mobieler geworden: ze hoeven niet meer naar het hoofdkantoor om bij de goed beveiligde bedrijfsinformatie te kunnen. Door gebruik te maken van de NextGen Firewall (NGF) en de Web Application Firewall (WAF) kreeg men nog meer grip op de security.

Scenario 2: beginnen met de migratie van Office 365, SharePoint en/of SaaS-applicaties

Meteen helemaal naar de cloud is voor veel bedrijven nog even te veel van het goede. Daarom willen de meeste organisaties eerst kleine stappen zetten. Zo besloot een Nederlands bouwbedrijf met Office 365 te starten, de WAF en NGF zorgden voor extra veiligheid.

Scenario 3: het hybride model

Zorgverzekeraar Aevitae koos voor een gedeeltelijke overstap naar de cloud waarin de data on-premise blijven staan. Dit heet een hybride model. Dat kan een verstandige keuze zijn, want in één keer een datacenter afschrijven is kostbaar. Langzaam uitfaseren en toch optimaal van de cloud profiteren is dan het adagium.

Scenario 4: het inrichten van de eigen private cloud

Een  ziektekostenverzekeraar wilde Remote Desktop Services (RDS) voor externe gebruikers in de public cloud inrichten. Hierbij waren er zorgen over het uitgaande verkeer van het RDS-systeem. Daarnaast wilde de verzekeraar de toegang natuurlijk gedegen beveiligen. Via een NGF wordt het verkeer gefilterd en met een WAF wordt de RDS veilig gepubliceerd.

Zo migreert u naar de cloud

In deze whitepaper wordt verder ingegaan op deze cases. De technische oplossingen worden inzichtelijk gemaakt door duidelijke schema’s. Misschien zit er wel een optie bij voor uw onderneming!
 

 

Download de whitepaper
Download