Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud Computing en beveiliging

Beveiliging belangrijk bij implementeren Cloud Computing

De manier waarop wij werken heeft vooral de afgelopen jaren een grote verandering doorgemaakt. De behoefte voor flexibiliteit groeit bij zowel werknemers als werkgevers. Deze flexibiliteit kan bijvoorbeeld door thuiswerken mogelijk worden gemaakt. Een goede ICT- en cloud-omgeving is hierbij van groot belang. De beveiliging van de cloud-omgeving wellicht nog belangrijker.

Cloud Computing oplossingen kunnen verdeeld worden in public cloud en private cloud. Twee zeer belangrijke vragen bij het implementeren van een Cloud oplossing zijn:

  1. Vertrouw ik de aanbieder mijn data toe?
  2. Hoe is de beveiliging geregeld?

Veel IT-beheerders blijven vasthouden aan traditionele beveiligingsmethoden, terwijl een technologie zoals Cloud Computing om een nieuwe aanpak vraagt. Vaak kiezen beheerders voor een technologisch perspectief en leggen ze de focus op de beveiliging van IT-assets. Bij Cloud Computing is het bepalen van de identiteit echter niet voldoende. Er zijn meer risico beperkende maatregelen nodig om informatie goed te beschermen.

Lees de whitepaper waarin het security vraagstuk met betrekking tot Cloud Computing uiteen wordt gezet. Verder wordt ingegaan op de relatie van de wensen en eisen van de ‘business’ en de technische mogelijkheden en eisen die een IT afdeling zou moeten stellen.