Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud Computing And Platform As A Service

Wat is de ROI van een PaaS?

Op dit moment kun je cloud opdelen in drie brede categorieën.  Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS). Ieder van de net genoemde soorten cloud kunnen intern en extern worden gehost. Deze whitepaper neemt aan dat u interesse heeft in op maat gemaakte software ontwikkeling en de wens om de applicatie en data onderdelen te beheren. Hier van uitgaand is het voornaamste interessegebied de PaaS cloud techniek. PaaS geeft namelijk de noodzakelijke controle bij applicatie- en datalagen.

De grootste voordelen van een privé PaaS
De huidige trends bij enterprise data centers laten een verandering zien van fysieke, dedicated, heterogene, gefragmenteerde IT beheerde infrastructuren naar een virtuele, gedeelde, geautomatiseerde, self-service infrastructuur. Vanuit een software ontwikkelingsperspectief is een Platform as a Service het meest interessant. PaaS laat IT toe om de meeste resources op de applicaties en data van de organisatie te richten.

Net als iedere technische oplossing heeft ook PaaS verschillende voordelen die ervoor moeten zorgen dat de organisatie makkelijker en sneller te werk kan gaan. Enkele belangrijke voordelen van PaaS zijn:

  • Kostenbesparingen
  • Focus op klanten in plaats van ontwikkeling en onderhoud van platformen
  • Een hoog beveiligingsniveau

Deze en meer voordelen worden in de whitepaper uitgebreid toegelicht.

Privé Platform as a Service binnen de bestaande infrastructuur
Organisaties met een bestaande IT infrastructuur kunnen voldoen aan de uitdaging van het integreren van web georiënteerde, data intensieve applicaties terwijl de overstap wordt gemaakt naar kosten effectieve, schaalbare virtuele- en cloud omgevingen. Dit is mogelijk omdat PaaS geïmplementeerd kan worden door software te plaatsen over de bestaande IT infrastructuur.

Download vrijblijvend de whitepaper “Cloud Computing And Platform As A Service” waarin u veel informatie krijgt over hoe u het meeste kunt profiteren van de voordelen van Platform as a Service en Private Cloud oplossingen. Denk hierbij onder andere aan het implementeren van een PaaS oplossing in de bestaande IT infrastructuur en de uitrol van een hybride PaaS . Verder leest u over de performance management van PaaS en wat nou precies de return on investment is.