Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud BI: 5 redenen om te verhuizen

De voordelen van een BI cloud service

Sommige organisaties lopen tegen beperkingen aan doordat Business Intelligence nog in de traditionele on premise-omgevingen draait. Dit zorgt ervoor dat de bedrijfsvoering niet optimaal kan presteren. Door een verhuizing naar de cloud (Cloud BI) kunnen deze beperkingen tegen worden gegaan.

On premise-oplossingen kennen beperkingen

In een on premise-omgeving kent BI zijn grenzen. Een goed voorbeeld hiervan is de juiste beveiliging. Dit kan zorgen voor extra drempels om snel bij de juiste data te komen. Daarnaast moet het op sommige piekmomenten mogelijk zijn om extra rekenkracht of opslagruimte in te zetten. Met lokale hosting zou er eerst geknutseld moeten worden om dit beschikbaar te maken en hier gaat tijd overheen. Kan dit direct, dan vergroot dit de flexibiliteit extreem.

Stap-voor-stap of volledig naar de cloud verhuizen

In veel bedrijven spelen er belemmeringen om te groeien en te innoveren. Een gemiste kans. Complexe databronnen worden bijvoorbeeld nog niet aangeboord, er is nog geen uniforme werkwijze of medewerkers werken nog met code en starre ETL-processen. Met een verhuizing naar de cloud kunnen de voorgaande barrières deels of volledig opgelost worden. Uiteraard kunt u ook stap-voor-stap naar de cloud verhuizen. Hiervoor kunt u het beste gebruik maken van een hybride oplossing.

Cloud BI: 5 redenen om te verhuizen

  1. Datasecurity zonder drempels
  2. Ad hoc rekenkracht vergroten
  3. Ad hoc opslagcapaciteit vergroten
  4. Eenduidige, overzichtelijke datasets
  5. Gedeeltelijk naar de cloud en on premise

Het kost niet veel tijd om over te stappen naar de cloud. Lees in de whitepaper “5 Reasons to move your BI to the cloud” meer over de bovenstaande vijf mogelijkheden van BI in de cloud.

 

Download de whitepaper
Download