Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Cloud: beveiliging moet opnieuw onder de loep

Geef hackers geen kans

Steeds meer bedrijven, in tal van branches, verhuizen hun IT naar de cloud. On-premise applicaties worden gemigreerd met meer flexibiliteit, efficiency en kosteneffectiviteit als voordelen. Er zijn echter ook nadelen: door applicaties naar de cloud te verhuizen, kunnen ook nieuwe kwetsbaarheden in de IT-infrastructuur ontstaan. Daarvan kunnen hackers misbruik maken. Hoe regelt u ook in de cloud de optimale beveiliging?

Dit is het gevaar

Webapplicaties zijn extra kwetsbaar als ze naar de cloud worden verhuisd, doordat ze in deze situatie meer zwakke plekken bevatten waarvan hackers misbruik kunnen maken. Denk aan mobiele devices die worden gebruikt om – vaak via diverse netwerken – bedrijfsapplicaties aan te roepen.

Bestaande gevaren blijven actueel

Veel van de bekende dreigingen die voor on-premise datacenters gelden, blijven actueel na een overstap naar cloud-computing. Systeembeheerders moeten zich net als voorheen bezighouden met zaken als identity, network en access management, de beveiliging van data en endpoint security.

Nieuwe oplossingen zijn nodig

Ouderwetse oplossingen als een conventionele netwerkfirewall zijn dus niet meer voldoende. Hiermee worden aanvallen via webapplicaties niet gestopt. Het is belangrijk dat de systeembeheerder weet dat hij meer nodig heeft: een geïntegreerd systeem dat nieuwe en bekende gevaren kan aanpakken. Welke concrete oplossingen er op de markt zijn, leest u in de whitepaper.

Deze tools helpen met cloud-beveiliging

Bij een migratie naar de cloud is de bestaande security-oplossing voor de meeste bedrijven niet voldoende. In dit e-book wordt uitgelegd welke producten organisaties helpen zich te wapenen tegen bestaande en toekomstige dreigingen in de cloud-omgeving. Ter sprake komen  NextGen Firewall (NG), Web Application Firewall (WAF) en Email Security Gateway (ESG). Als u nadenkt over een overstap naar de cloud, moet u zeker de security-aspecten in uw overwegingen meenemen. Deze whitepaper helpt u hierbij.

 

Download de whitepaper
Download