Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

CIOs guide to advanced consolidation

Probleemloos datacenter opschalen en consolideren

In een onzekere economie zijn organisatie op zoek naar kostenbesparende maatregelen. Het consolideren van de IT-infrastructuur is een dominante IT-trend. De voordelen van succesvolle consolidatie gaan veel verder dan alleen kostenbesparing. Het helpt ook IT-processen te stroomlijnen en te automatiseren en uiteindelijk de organisatie efficiënter te maken.

Consolidatie op een breder en dieper vlak brengt wel enkele uitdagingen met zich mee voor de organisatie. Zo moeten gebruikers de zekerheid hebben dat zij de performance krijgen die zij verlangen, IT moet controle houden over het datacenter en de organisatie zelf moet een maximale ROI realiseren.

Deze whitepaper verkent vier consolidatie strategieën die zijn gebouwd op een fundament van server virtualisatie. Bij elk van de strategieën is het van belang vooraf goed te analyseren en plannen. Daarnaast is het belangrijk de juiste technologieën te gebruiken, zodat uiteindelijk organisaties in de positie komen dat zij het maximale uit de gevirtualiseerde datacenters en de consolidatie kan halen.

De vier strategieen zijn:

  • Consolidatie datacenters
  • Gevirtualiseerde application delivery
  • Centraliseren infrastructuur
  • Minimaliseren branch IT

Lees in deze whitepaper verder over vier strategieën die helpen de IT-processen te stroomlijnen en uiteindelijk de organisatie efficiënter maakt.