Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Choose Your Own Device: Het nieuwe BYOD

What’s missing from your BYOD strategy?

Mobility is een begrip dat enkele jaren geleden een hype is geworden. Veel organisaties wisten niet hoe snel ze een BYOD-strategie moesten uitrollen. De ambitie om Het Nieuwe Werken mogelijk te maken kon door het invoeren van een BYOD-programma makkelijk gerealiseerd worden. Vandaag de dag is de realiteit dat organisaties die een BYOD-programma hebben ingevoerd te maken krijgen met een aantal complexe uitdagingen.

BYOD uitdagingen

Organisaties krijgen steeds meer moeite met het ondersteunen van allerlei soorten apparaten. De diversiteit aan apparaten brengt een aantal complexe uitdagingen met zich mee. Dat heeft er onder andere mee te maken dat medewerkers steeds vaker niet-zakelijke applicaties gebruiken voor zakelijke doeleinden. Deze applicaties worden logischerwijs niet door de organisatie gecontroleerd waardoor dit een potentieel veiligheidsrisico met zich meebrengt.

Mobile device management

Mobile device management zorgt ervoor dat IT-afdelingen de controle krijgen over het uitvoeren van updates en centralisatie van het beheer van de apparaten. Een aantal nadelen van Mobile device management zijn:

  • Security risico’s
  • Toenemen van kosten
  • MDM alleen biedt onvoldoende soelaas
  • Privacy problemen
  • Slechte gebruikerservaring

Choose Your Own Device / Company owned/personally enabled

Choose Your Own Device (CYOD) en Company owned/personally enabled (COPE) worden steeds populairder. De belangrijkste voordelen van BYOD zijn ook van toepassing op Choose Your Own Device (CYOD) en Company owned/personally enabled (COPE). Het belangrijkste verschil met BYOD is dat gekozen kan worden uit een selectie aan door de organisatie beschikbaar gestelde apparaten.

In de whitepaper

Lees vrijblijvend de whitepaper over het tijdperk na BYOD. Choose Your Own Device (CYOD) en Company owned/personally enabled (COPE) worden uitgebreid toegelicht en beschreven als opvolger van het alom populaire BYOD.