Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Choose Your Own Device: BYOD 2.0

What’s missing from your BYOD strategy?

Veel bedrijven gingen gelijk aan de slag met een Bring Your Own Device strategie toen het begrip BYOD enkele jaren geleden een hype werd. Eigen apparaten meenemen naar de werkomgeving en deze inzetten voor het uitvoeren van werkzaamheden werd en wordt als een groot voordeel gezien.

Kosten BYOD

Een van de belangrijkste voordelen van een Bring Your Own Device beleid lijkt het besparen op de kosten van de apparaten en het vergroten van de productiviteit van medewerkers. Echter, een BYOD programma brengt enkele complexe uitdagingen met zich mee die niet altijd waren voorzien toen gestart werd met het BYOD programma.

Uitdagingen Bring Your Own Device

Bring Your Own Device levert een belangrijk voordeel op. Namelijk: medewerkers hebben invloed op het te gebruiken apparaat voor de werkzaamheden. Een nadeel hieraan is dat de controle door de IT-afdeling beperkt is terwijl er vaak wel gewerkt wordt met gevoelige gegevens in applicaties die de IT-afdeling niet kan controleren.

Mobile Device Management

Mobile Device Management biedt uitkomst bij bovenstaande uitdagingen. Maar ook Mobile Device Management alleen is niet de ultieme oplossing voor deze uitdagingen. Een aantal belangrijke nadelen van de inzet van Mobile Device Management zijn:

  • MDM alleen is onvoldoende
  • Kosten kunnen stijgen
  • Security risico’s
  • Privacy uitdagingen
  • Verminderde gebruikerservaring

Het BYOD voorbij

Choose Your Own Device (CYOD) en Company owned/personally enabled (COPE) winnen met dank aan de bestaande uitdagingen snel aan populariteit. Het belangrijkste verschil tussen Choose Your Own Device (CYOD) en Company owned/personally enabled (COPE) en Bring Your Own Device is dat medewerkers alleen kunnen kiezen uit een catalogus van ondersteunde apparaten door de organisatie. De belangrijkste voordelen van BYOD blijven ook bij Choose Your Own Device (CYOD) en Company owned/personally enabled (COPE) gewaarborgd.

In de whitepaper

Lees vrijblijvend de whitepaper waarin wordt beschreven waarom BYOD niet de heilige graal is en waarom steeds meer organisaties kiezen voor een Choose Your Own Device (CYOD) en Company owned/personally enabled (COPE) beleid.