Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Checklist voor de juiste BI-tools

Zo vindt u datatools die bij uw bedrijf passen

Het spreekt voor zich dat IT de business optimaal moet ondersteunen. Samenwerken vereist de juiste tools waar zowel data-analisten als minder technisch onderlegden mee uit de voeten kunnen. Tegelijk moet het ook in de IT-architectuur passen. Met deze zeer uitgebreide checklist kiezen bedrijven het juiste BI & analytics platform. Handig voor IT-professionals, data-analisten en degenen die de resultaten onder ogen krijgen. Door de juiste keuze brengt de gekozen BI-tool voor iedereen de beloofde waarde.

BI-tools evalueren per aspect en per rol

Evaluation Guide: How to choose the right modern BI & analytics platform beschrijft welke afwegingen gemaakt kunnen worden op het gebied van prijs, integratiemogelijkheden, schaalbaarheid en gebruiksgemak. Daarnaast wordt op de volgende onderdelen gecheckt.

  • Toegang en overzicht
  • Interactie
  • Analyseren en ontdekken
  • Data delen
  • Data governance

Overzichtelijker kiezen met een uitgebreide checklist

Om te ervaren wat de impact is van big data zullen bedrijven moeten omschakelen naar moderne BI-platformen. Deze oplossingen combineren selfservice en governance binnen de hele organisatie. Hierdoor kan het volledige bedrijf met de juiste data meebouwen aan nieuwe business. Om u te helpen bij de zoektocht naar de juiste bi- en analytics-tools is deze checklist meer dan een handig naslagwerk. Met deze uitvoerige en handige checklist kunt u  gemakkelijker een goed overwogen beslissing maken.

 

Download de whitepaper
Download