Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Checklist: Office 365-omgeving inrichten

Zorg voor een succesvolle implementatie met deze checklist

Microsoft Office 365 is voor veel mensen zonder twijfel het meest gebruikte softwarepakket. Bij het openklappen van de laptop start in veel gevallen Teams automatisch op, we mailen vanuit Outlook en we werken samen met collega’s in PowerPoint. Of we nu thuis of op kantoor zijn, iedereen staat met elkaar in verbinding en werkt samen in alle documenten. Alleen maar voordelen zou je denken. Maar dat is helaas niet altijd het geval, want niet elke Office 365 implementatie biedt de beloofde voordelen.

Office 365 aan en gaan?

De IT-afdeling weet als geen ander dat alleen het uitrollen van Office 365 geen garantie is voor succes. Want voldoet het echt aan de behoeften van medewerkers? En beantwoordt het aan de eisen die de organisatie stelt? De oplossing is een digitale werkplek. Dat is Office 365 zoals we het allemaal kennen, maar voorzien van een aantal interessante extra’s die zorgen voor extra veiligheid en beheersgemak voor de IT-afdeling

4 bouwstenen voor een digitale werkplek met Office 365

Om echt waarde te halen uit je investering, is het goed om eerst een doordachte strategie op papier te zetten. Dat doe je met de 4 bouwstenen uit deze whitepaper. We vertellen je hier alvast waaraan je zeker moet denken binnen de bouwsteen Bring Your Own Device, de rest lees je rustig na in de whitepaper.

Stem jouw Office 365 beter af op jouw BYOD-beleid

Samenwerken vanaf elke locatie met het device naar keuze, dat is waar het bij BYOD om gaat. Toch mag je niet vergeten dat een BYOD-beleid ook risico’s met zich meebrengt op het gebied van cybersecurity. Daarom is het belangrijk om zeker vooraf aandacht te besteden aan onder andere:

  • Mobiele single sign-on: minder complex, maar toch zorg je ervoor dat jouw applicaties en data veilig zijn. Collega’s hoeven niet langer tientallen wachtwoorden te onthouden.
  • Zonder gedoe aan de slag: Met een digitale werkplek krijgen collega’s onmiddellijk toegang tot een persoonlijke app-catalogus. Ze activeren direct wat ze nodig hebben en kunnen snel aan de slag.

Benieuwd welke 4 bouwstenen zorgen voor een succesvolle implementatie van jouw digitale werkplek? Wil jij ook starten met het uitrollen van een digitale werkplek? Download dan snel deze praktische whitepaper inclusief handige checklists!

 

Download de whitepaper
Download